Skønne, grønne vafler serveret med sunde toppings….
Vafler forbindes som regel med syndige desserter fulde af sukker og hvidt mel, men sådan behøver det slet ikke være. Disse smukke og meget velsmagende vafler er lavet helt uden mel og sukker, men i stedet med broccoli der giver dem den smukke farve og som er så meget sundere end de andre….
Vaflerne holder sig fint på køl nogle dage, så lav endelig en stor portion og brug dem i madpakken i stedet for det traditionelle brød. Du vil blive overrasket over, hvor lækkert det smager.
Vaflerne kan snildt laves i forvejen og bruger du et vaffeljern, der laver hjertevafler, kan du dele dem og servere dem som canapeer til dine gæster.
Jeg har brugt lakserilette, der let laves ved at findele varmrøget laks og røre det med græsk yoghurt 10% eller en fed creme fraiche, fintsnittet dild, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Du kan også toppe dem med pocherede æg sammen med avocado-spread eller en lækker ægge-avocado-spread.
I dagens version, har jeg brugt det jern, der normalt bruges til at lave belgiske vafler med, men opskriften er helt den samme.
Broccolivafler - LCHF
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 150 gram frisk broccoli (frossen broccoli duer ikke)
- 2 stk æg str. M/L
- 3 spsk pofiber (alternativt mel, men så er de ikke længere LCHF)
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Skær den kraftigeste den af broccolistokken fra - de små kan sagtens bruges
- Kør resten til fin "broccolimel" i en foodprocessor
- Tilsæt æggene, pofiber og lidt salt
- Kør det hele til en tyk og ensartet masse - den skal være meget tyk og ikke noget der ligner traditionel vaffeldej
- Varm vaffeljernet op og vent med at bage vaflerne til jernet har den rigtige temperatur. Min har en lampe der lyser, når jernet er klar
- Pensel pladerne bare med lidt olivenolie evt på et stykke køkkenpapir
- Jeg får 5 store "belgiske"vafler ud af denne portion: Fordel en stor skefuld broccolidej på hver af pladerne. Dejen er så tyk, at den ikke selv fordeler sig, når jernet lukker. Så sørg for at massen er fint jævn inden du lukker jernet.
- Bag dem i 5 minutter og lad være med at åbne jernet undervejs - så går de bare i stykker
- Læg dem over på en bagerist til afkøling og bag næste portionLad dem ikke ligge på en tallerken imens de køler af, da de så bliver våde og svampede af dampen.
- Pynt de færdige vafler med spinatblade eller anden salat, top med skiver af avocado, lakserilette, røget laks, æg eller en super nem tunsalat. Pynt med skiver af radiser og mikrogrønt.
- Velbekomme