Avocado salsa

Uundværlig i det mexicanske køkken – og meget mere!

Avocado salsa er en frisk og cremet salsa, lavet med avocado som hovedingrediens og derudover finthakkede rødløg, tomater, krydderurter og frisk limesaft.

Server avocado salsaen finthakket som her eller kør den cremet i en foodprocessor og brug den som dressing i salater, f.eks. kartoffelsalat eller som dip til sprøde chips eller topping på nachos, tacoskaller eller pizza.

Avocado salsa - nem opskrift på den populære mexicanske salsa

Avocado salsa

Vær den første til at vurdere!
Avocado salsa lavet med avocado som hovedingrediens og tilføjet tomat, løg og frisk limesaft. Salsaen kan serveres fintsnittet eller kørt cremet i en foodprocessor.
Prøv den som dressing i salater, som dip til chips eller topping til nachos, tacos eller på fisk og kylling.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 store godt modne avocadoer
  • 1 stor moden tomat
  • ½ stk rødløg
  • 1 stk lime (saften)
  • ½ håndfuld frisk koriander (Alternativ: Frisk bredbladet persille)
  • ½ tsk knust spidskommen
  • 1 nip cayennepeber
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

  • Skær avocadoerne i halve, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske.
    Snit eller mos avocadoen med en gaffel og læg det over i en skål.
  • Hak tomaten fint og læg også den ned i skålen.
  • Snit rødløget og koriander/bredbladet persille fint og læg også det ned i skålen.
  • Tilsæt saften fra lime, salt, peber og eventuelt spidskommen eller cayennepeber.
    Bland forsigtigt alle ingredienserne sammen, indtil de er godt blandet.
  • Smag salsaen til og juster med ekstra krydderier efter smag og behag.
    Du kan prøve at tilføje jalapeños eller fintsnittet hvidløg, hvis du ønsker en stærkere salsa.
    Server straks eller opbevar salsaen i en lufttæt beholder på køl, indtil den skal serveres.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Lidt om opskriften

Typiske ingredienser i avocado salsa er tomater, løg, lime eller citronsaft, koriander, jalapeño, salt og peber. Er du (lige som jeg) ikke vild med koriander, kan den bare skiftes ud med f.eks. bredbladet persille og skal salsaen være mild, kan jalapeños udelades.

Konsistensen kan du variere afhængigt af retten, salsaen skal serveres til og personlige præferencer. Skal den bruges som dressing og dip, kan den nemt køres cremet i en foodprocessor.

Vi bruger avocado salsa til alt lige fra dressing i kartoffelsalat, topping i tacos, nachos, på kylling og som dip med sprøde tortillachips.

Avocado salsa - nem opskrift på den populære mexicanske salsa
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments