Blinis med stenbiderrogn og avocado

Lækkerier med blinis med stenbiderrogn og avocado

Det er bare så lækkert, når de smukke gyldne rogn møder en mini pandekage, toppes med lidt avocado, creme fraiche og finthakkede rødløg. Perfekt lille hapser til forret, appetizer eller brunch med et lækkert glas bobler.

Stenbiderrogn, der også kaldes dansk kaviar, er en virkelig lækker delikatesse, der kan nydes på mange forskellige måder. Desværre er de også en dyr delikatesse, især når de ikke er i sæson. Og hvornår er de smukke rogn så i sæson? Ja, det er et godt spørgsmål, for det afhænger af, hvor hård vinteren har været. Har vi en mild vinter, starter sæsonen allerede i december og er vi uheldige, starter den først til februar.

Jeg har tidligere delt opskrifter med stenbiderrogn og lakserilette på sunde madvafler og vafler med stenbiderrogn og rygeostecreme.

Blinis med stenbiderrogn og avocado

Vær den første til at vurdere!
Små lækre hapsere til enten forret, brunch eller appetizer
Antal: 10 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Dej til blinis:

 • 1.5 dl minimælk
 • 2.5 spsk creme fraiche 18%
 • Lidt gær på størrelse med en ært
 • 1 nip salt
 • 1 nip sukker
 • 1 stk æg str L delt i blomme og hvide
 • 50 gram boghvedemel
 • Ca 50 gram hvedemel

Til topping:

 • 100-150 gram klargjorte og letsaltede stenbiderrogn
 • 2 dl god mayonnaise (jeg bruger Hellmann's) (Ønsker du at spare på fedtet kan du udskifte mayonnaisen med creme fraiche 18%)
 • 2 stk avocado – skåret i tynde skiver eller moset med lidt citron så de ikke blir brune
 • 1 stk rødløg – fintsnittet
 • Lidt frisk dild som pynt
 • Lidt frisk feldsalat

Instruktioner

Sådan laver du blinis:

 • Opvarm mælken i en gryde og hæld den over i en skål. Rør creme fraiche ud i mælken og når den er lillefingervarm tilsættes gær, salt og sukker. Rør det godt ud.
 • Rør nu boghvedemel, hvedemel og æggeblomme ind i dejen indtil den bliver glat.
  Dæk skålen til og lad dejen hæve 30 minutter.
 • Pisk æggehviden stiv og vend den så forsigtigt i dejen.
 • Bag blinis på blinispande – ca 2 minutter på hver side. De skal gerne være omkring 0.5 cm høje og blive let gyldne.
  TIP: Hvis du ikke har en blinispande, kan du sagtens lave blinis alligevel. Du sætter blot en skefulde af dejen på en alm pande og så med lidt afstand imellem, så dejen ikke løber ind i hinanden.

Sådan anretter du blinis med stenbiderrogn:

 • Anret blinis med lidt feldsalat, avocado, mayonnaise og rødløg. Slut af med de dejlige stenbiderrogn og pynt med frisk dild.
 • Så er det bare tilbage at nyde de små lækre hapsere.
  Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Stenbiderrogn på mini pandekager med avocado og creme fraiche

Skal det være nemt….?

Normalt foretrækker jeg altid hjemmelavet fremfor købt, men ind imellem rækker energien og tiden bare ikke til at lave tingene selv. Så er der jo heldigvis stort set altid mulighed for at købe tingene – og er de af god kvalitet, så hvorfor ikke?

Et af de steder, hvor jeg glad og gerne springer over der, hvor gærdet er lavest, er når det handler om blinis. Jo, de smager skønt, når de kommer lige fra panden, men helt ærligt, så kan jeg ikke smage den store forskel, når først de er belagt med en masse lækkert fyld.

Så nede i opskriften på Stenbiderrogn serveret på blinis med avocado og dild,  lægger jeg en opskrift ind på hjemmelavede blinis lavet på boghvedemel. Den er virkelig god, men som sagt kan du sagtens gøre som jeg, og blot købe dig til dem. Køb bare nogle minipandekager eller blinis af god kvalitet og ikke alt for søde. Vi er jo ikke ude i en dessert og de dyre stenbiderrogn fortjener bare det bedste.

Blinis med avocado og stenbiderrogn. Perfekt som forret, appetizer eller til brunch med et lækkert glas bobler.

Vil du ha mere mad i dit feed?

Så kan du følge mig på både Instagram og Pinterest. På den måde får du altid de nyeste opdateringer på, hvad der sker herinde på bloggen.

Og vælger du at bruge mine opskrifter, blir jeg glad, hvis du tagger mig på instagram på enten #majspassion eller @majspassion, så jeg kan se hvordan din mad ser ud.

Rigtig god fornøjelse!

Ideer til appetizers, brunch eller forretter fra Majspassion
Blinis med avocado og stenbiderrogn - perfekte som appetizer, forret eller til brunch med et lækkert glas bobler.
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments