Hjemmelavede tortillas
Store bløde tortillas – nemme og hurtige at lave og med så meget mere smag end dem vi køber færdiglavede!
Og det er virkelig meget nemt at lave sine egne tortillas, for de skal ikke hæve, men blot samles lige som med en tærtedej og så rulles ud til tynde pandekager og steges på en godt varm pande med en smule olie.
Nyd dem som wraps med lækkert fyld eller som tilbehør til salater, supper og gryderetter.
Hjemmelavede tortillas
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 250 gram hvedemel – jeg bruger Tipo 0
- 1 tsk flagesalt
- 4 spsk smagsneutral olie
- 1 ½ dl koldt vand
- Lidt smagsneutral olie til at stege i
Instruktioner
- Bland hvedemel og salt sammen.
- Tilføj olien lidt ad gangen imens du smuldrer det med fingrene.
- Tilsæt nu vandet lidt ad gangen imens du ælter dejen sammen til en ensartet konsistens.Du kan nemt gøre det i en røremaskine, men også med håndkraft.
- Når dejen er fast og ensartet, deler du den i 5 nogenlunde lige store dele, der trilles til små kugler.
- Dæk dem til med et rent klæde og lad dem hvile 30 minutter på køkkenbordet.
- Rul en kugle ud til en stor tynde pandekage – det er lettest, hvis du drysser både bordet og dejen med en smule mel.
- Varm panden op og pensl evt med smagsneutral olie.Steg tortillaen til den begynder at boble og får fine gyldne spots. Vend den og gentag.
- Imens den ene tortilla er på panden, rulles den næste ud osv.Dæk de færdige tortillas til under et let fugtet klæde, så de holder sig lune og bløde.
- Nyd dem som wraps med lækkert fyld eller som tilbehør til salater, supper og gryderetter.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Vild med lækkert tilbehør…?
Jeg er vild med lækkert tilbehør til mine supper, salater og gryderetter – og især alt hvad der vedrører brød!
Herunder får du nogle direkte links til mine favoritter – måske blir de også dine:
Butterdejsstænger med pesto og ost
Grissini – nem og hurtig opskrift på de populære brødpinde
Grissini med oliven, soltørrede tomater og rosmarin
Hvidløgsflutes – flutes med hvidløgssmør og persille
Bruschettas med bagte tomater og burrata
Focaccia – opskrift med hvidløgssmør og ost