Fajitas bowl med kylling og peberfrugt, tortillas og ris

Skøn mexicansk aftensmad, der kan tilberedes både på panden, i ovnen eller air-fryer.

Her er den lavet med kylling, men den kan også laves med oksekød som f.eks. flank steak. Og så har jeg valgt at servere den som en varm bowl med løse ris, friskbagte tortillas og guacamole.

Har du god tid, så mariner kyllingen nogle timer eller allerhelst aftenen før, den skal bruges, og lad den trække på køl til næste dag. Nåede du det ikke lige, så gør det ikke noget. Kyllingen blir skøn alligevel.

Fajitas med kylling og peberfrugt, tortillas og ris

Vær den første til at vurdere!
Skøn mexicansk aftensmad serveret som varm bowl med ris og friskbagte tortillas
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 600 gram kylling – bryst skåret i lange strimler eller fillet
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 tsk røget eller sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Lidt chili pulver
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1-2 stk gule løg -eller bananskalotte – skåret i fine både
  • 1 stor gul peber skåret i strimler
  • 1-2 store røde snackpebre skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg – fintsnittede
  • 1 dåse majskerner – drænet

Til salaten:

  • Ca 400 gram tilberedte løse ris (hold dem varme)
  • 4 stk tortillas – lune
  • 1 håndfuld feta
  • 1 portion guacamole
  • 3-4 stk padron pebre skåret skiver
  • Lidt Grøn salat
  • Lidt padronpebre skåret i tynde ringe

Vinaigrette med friske krydderurter:

  • 0.5 dl citron- eller limesaft
  • 0.5 dl olivenolie af god kvalitet
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk Dijonsennep
  • ½ håndfuld friske blandende krydderurter – fintsnittede (Oregano, timian eller citrontimian)
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

  • Har du tid så lad kyllingekødet marinere i olivenolien og krydderier natten over på køl. Har du ikke nået det, så er det helt ok. Kyllingen får en dejlig krydret smag alligevel.
  • Kog risene efter anvisning på pakningen. Hold dem varme!
  • Bland kyllingen med olivenolie, krydderier, salt og friskkværnet peber og steg det til det har fået en flot gylden stegskorpe og er gennemstegt.
    Læg det over på en tallerken.
    Tip: Du kan også tilberede kyllingen og peberfrugterne i et fad i ovnen eller i airfryer.
  • I samme pande steges nu peberfrugterne til de er stegt godt af. De sidste stegeminutter tilsættes løg og hvidløg og til sidst de løse majs.
  • Læg kyllingen tilbage i panden og vend det hele godt rundt.
  • Lav vinaigretten ved at piske sennep og citronsaft sammen og herefter tilføje olivenolie i en tynd stråle imens der stadig piskes. Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt de fintsnittede krydderurter.
  • Lun tortillas i ovnen

Sådan samles fajitas kylling og peberfrugt bowl

  • Tag et stort serveringsfad og fordel de varme ris i bunden og top med fajitas kylling og peberfrugter.
  • Fordel de sprøde grønne salatblade henover sammen med padronpebre, feta og til sidst dryppes den friske vinaigrette heover hele salaten.
  • Server salaten varm eller lun sammen med guacamole og lune tortillas
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments