Grissini…
Grissini eller brødpinde, som nogle foretrækker at kalde dem, er endnu en italiensk opfindelse, der er svær at komme uden om.
Grissini er aflange stykker af tørt brød og de fåes i utallige versioner og tykkelser. Her har jeg valgt at lave dem ultra tynde, og så har jeg krydret dem med de italienske krydderier, jeg normalt bruger på pizza.
Grissini
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 pakke færdiglavet pizzadej
- 1 spsk Pizza Seasonning fra EpicSpice eller andet pizzakrydderi du foretrækker
- Lidt vand til at pensle med
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
- Læg den færdige pizzadej over på en bageplade beklædt med bagepapir
- Pensl med vand og drys med de ønskede krydderier. Herefter skærer du lang tynde strimler i dejen med pizzahjul eller en skarp kniv.Lad strimlerne ligge, så de ikke går i stykker.
- Sæt pladen ind i den varme ovn og bag brødpindene i ca 15 minutter eller indtil de er sprøde og let gyldne. De må endelig ikke tage for meget farve – grissini skal være lyse.
- Løft bagepapiret med brødpindene over på en rist og lad dem køle helt af inden du skiller dem forsigtigt ad. Spises de ikke straks, opbevares de i en lufttæt beholder.Tip: Hvis dine grissini mister deres sprødhed, kan du varme dem i ovnen eller på brødristeren nogle minutter. Så blir de sprøde igen.
- Nyd dem som snacks før middagen eller som tilbehør til sommerens salater og grillmad.Rigtig god fornøjelse!
Jeg har tidligere delt en opskrift på grissini herinde. De er bagt helt fra bunden med en dej tilsat soltørrede tomater, sorte oliven og frisk rosmarin.
I dag har jeg valgt at vise dig min “snyde-versionen”. Den opskrift jeg bruger, når vi pludselig får lyst til grissinis til salaten eller blot som en snack før grill-middagen. Jeg gør det ud fra devisen: “Ingen grund til at komplicere tingene” – og det virker!
Når jeg skriver snyde-versionen, så skyldes det, at jeg faktisk bruger en færdig pizzadej, der så blot skal krydres og bages. Ingen æltning, hævetid eller noget – bare skære ud og ind i den varme ovn. Det er da nemt!
Smagsvariationer….
Du kan sagtens variere smagen på dine grissini – her kommer et par forslag:
- Soltørrede tomater
- Sorte oliven
- Revet parmesan
- Frisk rosmarin
- Frisk timian
- Frisk oregano
- Røget paprika
- Sorte sesam
- Flagesalt
Bager du neutrale grissini eller hvor du udelukkende anvender tørrede krydderier – altså hvor du f.eks. ikke tilsætter soltørrede tomater, oliven eller parmesan, kan de holde sig ret længe i en lufttæt beholder.
Du kan også fryse grissini ned, lade dem tø op på køkkenbordet og lune dem i ovnen inden servering. Så har du altid sprøde grissini lige ved hånden.