Focaccia med ost, karamelliserede løg og kartofler

Focaccia med lækker topping

Jeg har tidligere lavet en opskrift med focaccia med kartofler og parmesan på – og den blev et kæmpe hit herinde på bloggen.

Nu er tiden inde til en lille opdatering af opskriften og den kommer her, med et virkelig lækkert focacciabrød der nærmest er en fusion mellem et madbrød og en pizza. Jeg lover dig, at det er godt!

Men vi stopper ikke her, for flere har skrevet til mig, om jeg ikke kan lave en opskrift på et luftigt og lækkert focaccia, der kan bages samme dag – altså uden koldhævning. Og jo, det kan jeg da godt, for jeg forstår jer godt. Det er jo bare ikke altid lige, at vi dagen i forvejen får lavet dejen klar til koldhævning.

Så her kommer en opskrift, hvor du kan bage samme dag, som dejen laves. Håber du blir glad for den.

Focaccia med ost, kartofler og karamelliserede rødløg

Vær den første til at vurdere!
Nemt og lækkert madbrød du kan bage samme dag, som du laver dejen.
Brødet egner sig som et komplet måltid serveret sammen med en enkel grøn salat
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Til dejen:

  • 350 gram lunkent vand
  • 3 tsk tørgær (Ved koldhævning skal der kun tilsættes 1.5 tsk tørgær)
  • 1 spsk flydende honning
  • 500 gram hvedemel med højt proteinindhold fx manitobamel
  • 1 tsk fint salt
  • 3 spsk olivenolie

Til topping:

  • 100 gram revet ost – jeg brugte Gouda
  • ½ dl olivenolie til at stege i OG som dryp på dejen
  • 2 store rødløg skåret i tynde både
  • 1 spsk smør til karamelliseringen
  • 2 tsk sukker til karamelliseringen
  • 2 stk kartofler skåret i papirstynde skiver (behold gerne skrællen på)
  • 2-3 kviste frisk rosmarin
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Evt lidt Pizzakrydderi hvis du ønsker lidt ekstra spice (Jeg bruger Pizza Seasoning fra @EpicSpice)

Instruktioner

Sådan laver du dejen:

  • Rør vand, tørgær, honning og mel grundigt sammen og lad dejen hvile 30 minutter inden du tilsætter olivenolie og salt.
    Sæt hastigheden op (læg gerne en hånd på maskinen) og lad den køre dejen fri fra skålens kanter.
    Dæk skålen til og stil den til hævning et lunt sted i 3 timer.

Sådan klargør du toppingen:

  • Steg rødløgene i lidt olivenolie til de er klare og begynder at tage farve. Så tilføjer du en klat smør og der drysses lidt sukker henover og de steges videre indtil sukkeret karamelliserer. Det er vigtigt at der røres meget, da de ellers risikerer at brænde på.
  • Riv osten på den grove side af rivejernet og skær kartoflerne i papirstynde skiver.

Sådan laver du brødet:

  • Alt efter hvor tykt du ønsker det færdige brød, vælger du en lille eller stor bradepande, lægger bagepapir ned i den og drypper papiret med olivenolie.
  • Hæld forsigtigt dejen ned i bradepanden og løft enderne ind over hinanden så det formet som et aflangt brød og vend det rundt, så samlingerne ligger nedad.
    Dæk det til og sæt det igen til hævning et lunt sted i 30-60 minutter.
  • Har dejen ikke af sig selv fordelt sig i bradepanden, trækker du det forsigtigt i form. Dryp lidt olivenolie henover og tryk med fingerspidserne små huller i dejen.
  • Fordel først den revne ost og dernæst de karamelliserede rødløg henover dejen og slut af med et lag kartoffelskiver.
  • Krydr med flagesalt og friskkværnet peber og dryp lidt olivenolie henover. Med fingrene smøres lidt af olivenolien ud på kartoffelskiverne, så de ikke brænder på.
    Tip: Bruger du frisk rosmarin, så dryp lidt olivenolie ud på fingrene og masser olien ind i i rosmarinen, så den ikke brænder på under bagning.
  • Bag focacciabrødet ved 225 grader alm ovn på nederste ovnribbe i ca 20-30 minutter alt efter, hvilken bradepande du vælger. Jo højere brød, jo længere bagetid. Tjekt ved at bake brødet under bunden. Det skal lyde hult.
    Tip: Vil du gerne have mere farve på oversiden af dit brød, så flyt bradepanden op på midterste ribbe de sidste 10 minutter af bagetiden.
  • Lad brødet køle en smule af og server det så lunt evt sammen med en dejlig salat

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med lækkert brød….?

Hvis du følger med herinde, har du sikkert for længst opdaget at jeg er mere end glad for focaccia. Det er for mig, det ultimative madbrød og netop derfor, blir det lavet igen og igen.

Nedenfor finder du nogle direkte links til opskrifter på focacciabrød:

Focaccia – perfekt brød uden æltning

Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Focaccia – madbrød med cheddar og cherrytomater

Focaccia – Luftigt og lækkert surdejsfocaccia

Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Focaccia | Blomsterfocaccia

Focaccia madbrød med ost, kartoffelskiver og karamelliserede løg
Focaccia med ost, kartofler og karamelliserede løg
Lækker focaccia brød med ost, kartoffelskiver og karamelliserede løg
Focaccia med ost, kartoffelskiver og karamelliserede løg
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments