Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Hjemmelavede tortillas
Antal
5
stk
Ingredients
250
gram
hvedemel - jeg bruger Tipo 0
1
tsk
flagesalt
4
spsk
smagsneutral olie
1 ½
dl
koldt vand
Lidt
smagsneutral olie til at stege i
Tilberedning
Bland hvedemel og salt sammen.
Tilføj olien lidt ad gangen imens du smuldrer det med fingrene.
Tilsæt nu vandet lidt ad gangen imens du ælter dejen sammen til en ensartet konsistens.
Du kan nemt gøre det i en røremaskine, men også med håndkraft.
Når dejen er fast og ensartet, deler du den i 5 nogenlunde lige store dele, der trilles til små kugler.
Dæk dem til med et rent klæde og lad dem hvile 30 minutter på køkkenbordet.
Rul en kugle ud til en stor tynde pandekage - det er lettest, hvis du drysser både bordet og dejen med en smule mel.
Varm panden op og pensl evt med smagsneutral olie.
Steg tortillaen til den begynder at boble og får fine gyldne spots. Vend den og gentag.
Imens den ene tortilla er på panden, rulles den næste ud osv.
Dæk de færdige tortillas til under et let fugtet klæde, så de holder sig lune og bløde.
Nyd dem som wraps med lækkert fyld eller som tilbehør til salater, supper og gryderetter.
Rigtig god fornøjelse!