Sprøde og lækre butterdejsstænger fyldt med pesto og revet ost er perfekte som skønne appetizer med et lækkert glas bobler inden middagen, men også til tapas, ostebord eller som tilbehør til salater og supper.
Butterdejsstænger med pesto og ost
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 pakke færdiglavet butterdej
- 1 lille glas rød pesto f.eks. med bagte peberfrugter (Se i selve opslaget, hvordan du nemt kan variere smagen.)
- 100 gram friskrevet ost – jeg har brugt rød cheddar
- 1 stk æg
- Lidt sorte og hvide sesamfrø til drys
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader
- Smør først pesto ud over hele butterdejen, riv osten så den fordeles over pestoen. Med hænderne trykkes osten lidt ned i butterdejen.
- Smag på pestoen, da nogle er ret salte. I så fald bør du ikke krydre med ekstra salt.Ellers giv fyldet lidt salt og friskkværnet peber.
- Fold den ene halvdel af butterdejen med fyld ind over den anden halvdel, så den ligger dobbelt (se video i selve opslaget).
- Med en skarp kniv eller pizzahjul skærer du butterdejen i ca 1 cm brede strimler og snor dem, så de bliver tvistet og læg dem over på et stykke bagepapir side om side.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med hvide og sorte sesamfrø.
- Bag dem i ca 10-12 minutter til de er sprøde og har fået en flot gylden farve.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tips til opskriften
Opskriften her, er lavet med en færdiglavet butterdej, revet cheddar ost og rød pesto med bagte peberfrugter (også færdiglavet). De er penslet med æg og drysset med hvide og sorte sesamfrø.
Har du lyst til at variere smagen, er det nemt at udskifte både osten og pestoen ligesom du også kan tilføje lidt chili, soltørrede tomater eller oliventapenade. Som drys kan du også variere med sød eller røget paprika, friske krydderurter som rosmarin eller timian.
Vild med snacks…?
Er du også glad for lækre snacks, tapas og tilbehør til supper og salater? Så kommer der her nogle direkte links, du måske vil have lyst til at udforske og afprøve opskrifterne på:
Grissini – nem og hurtig opskrift på de populære brødpinde
Grissini med oliven, soltørrede tomater og rosmarin
Hvidløgsflutes – flutes med hvidløgssmør og persille
Hvidløgssnurrer – opskrift med mozzarella og persille
Brydebrød – pull apart med pesto og ost
Bagt feta med tomater og oliven
Soltørrede tomater | opskrift på langtidsbagte tomater