Risalamande vafler – opskrift på sprøde julevafler

Sprøde risalamande-vafler…

Fik du en rest risalamande til overs…? Så skulle du prøve at lave vafler af resterne. De smager simpelthen bare så dejligt og så kan du også passende få brugt resterne af kirsebærsaucen.

Risalamande vafler

Vær den første til at vurdere!
Overrask familien med friskbagte vafler af resterne af risalamanden. Server med kirsebærsauce eller jordbærsyltetøj og et drys flormelis.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • Ca 500 gram færdiglavet risalamande (5 dl)
 • 2 stk æg
 • Ca 2 dl hvedemel
 • ½ tsk kardemomme
 • Evt ½ stk økologisk appelsin – skallen fintrives
 • Lidt smeltet smør til at pensle vaffeljernet med
 • Lidt Rester af kirsebærsauce eller anden syltetøj til servering
 • Lidt Flormelis til drys

Instruktioner

 • Start med at tænde vaffeljernet. Det er vigtigt at jernet er varmet rigtig godt op inden du starter bagningen.
  Jeg bruger et gammelt (M)elissa hjertevaffeljern og jeg stiller temperaturen på 4 og bager vaflerne ca 3 minutter.
 • Rør risalamande, æg, hvedemel og krydderier godt sammen i en skål. Ønsker du smag af orange, kan du rive lidt af skallen fra en økologisk appelsin ned i massen.
  Tip: Jeg tilsætter i første omgang kun 1 1/2 dl hvedemel og vurderer herefter om der er behov for mere mel. Det er svært at angive et nøjagtigt mål, da risalamande laves meget forskelligt. Nogle bruger meget flødeskum hvor dejen så kan trække mere mel efterfølgende.
  Skulle det ske, at dejen bliver for tyk i konsistensen, kan du bare røre lidt mælk ind i den for at gøre den mere lind.
 • Pensl vaffeljernet med den smeltede smør. Hos mig, er det kun nødvendigt at pensle med smør ved den første vaffel. Måske er det også sådan hos dig, ellers må du pensle imellem vaflerne, så de ikke hænger fast.
 • Bag dem til de er gyldne – hos mig får de ca 3 minutter inden jeg forsigtigt åbner låget og tjekker.
 • Løsn dem forsigtigt med en gaffel og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt den ind i en 100 grader varm ovn, så de holder sig varme.
  Alternativt spiser i dem lige når de kommer ud af vaffeljernet – så er det bare allerbedst!
 • Drys de færdige vafler med lidt flormelis og server eventuelle rester af kirsebærsaucen til. Du kan tykne den ved at koge den op og jævne den med en lille smule kartoffelmel rørt op i lidt vand – men pas på den ikke bliver til grød.
  Du kan selvfølgelig også servere jordbærsyltetøj til lige som ved almindelige vafler.
 • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Normalt laver jeg en ekstra stor portion risalamande fordi jeg planlægger klatkager til morgenmaden den 25. december. De er et absolut MUST også selvom jeg ofte slet ikke er sulten – og skal igang med at forberede den store familiejulefrokost.

Men i år bliver det lidt anderledes, for jeg vil i stedet for klatkagerne lave risalamande-vafler, der skal serveres lige fra vaffeljernet med resterne af kirsebærsaucen. Det vil helt sikkert bringe glæde til både store og små.

Desværre kan man ikke bare putte risalamanden i vaffeljernet – den går ikke! Så der skal tilføjes lidt ekstra, men det er meget hurtigt gjort og jeg lover dig, at resultatet er den lille ekstra indsats værd. Ikke mindst, når man ser hvor glade og overrasket familien bliver, når de lokkes ud i køkkenet af duften af vanilje og kardemomme. Totalt overskudsagtigt!

Jeg tror der nærmest findes en opskrift på risalamande for hver familie. Når man har lavet den nogle gange, finder man lige netop den konsistens som passer til ens egne ønsker. Nogle ønsker den lidt tungere, mens andre putter mere flødeskum i – det er meget forskelligt.

Derfor vil det også variere, hvor meget hvedemel du skal tilsætte vaffeldejen. Du må lige vurdere tykkelsen, der skal være som en tyk pandekagedej men stadig så tilpas flydende, at du kan sprede den ud på jernet.

Tip: Sidder du nu og blir lækkersulten efter de sprøde risalamande vafler, men har ikke lige en rest risalamande? Så behøver du ikke fortvivle, for du kan sagtens bruge en færdiglavet risalamande, fx den fra Steff Houlberg der ligger i en pølse er super fin til vafler. Men husk, der skal stadig både æg, hvedemel og kardemomme i – ellers blir vaflerne ikke til noget.

Jeg bruger mit gamle (M)elissa hjertevaffeljern og jeg stiller temperaturen på 4 og bager mine vafler ca 3 minutter. Jeg smører begge flader med smeltet smør og så gælder det om IKKE at åbne vaffeljernet for tidligt. Gør du det skiller du vaflen ad, så lad være med det også selvom det kan være svært ikke at tjekke.

Løft låget forsigtigt og hvis vaflen er lige ved at skille, så tag en gaffel til hjælp. Løsn vaflen fra oversiden og læg så låget på igen. Hold det evt fast sammen med hænderne et kort øjeblik – så er vaflen fint samlet igen.

Læg dem over på en bagerist hvis det gerne må serveres kolde. Ellers læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og stil dem ind i en 100 grader varm ovn imens du bager resten færdig.

Jeg drysser dem med flormelis og serverer resterne af kirsebærsaucen til. Vi synes det er ok med den lidt flydende konsistens, men du kan sagtens varme saucen op og jævne den med lidt kartoffelmel udrørt i vand. Pas blot på den ikke bliver alt for tyk.

Fik i spist al kirsebærsaucen, smager de skønt med jordbærmarmelade til – lige som almindelige hjertevafler.

Lyst til mere jul….

Fik du prøvet min gammeldags æbleskiver…? Dem får jeg meget ros for og de smager altså også bare vildt godt (hvis jeg selv må sige det). Jeg laver dem på gammeldags manér med kærnemælk og så krydrer jeg dejen med kardemomme og fintrevet appelsinskal.

Du har måske også lyst til at prøve nogle af mine andre juleopskrifter – de kommer her:

Rødkålssalat med bagte rodfrugter – dejlig fyldig julesalat med bagte rodfrugter

Rødkålssalat med appelsin – sprød og frisk julesalat

Risalamande – vores absolutte favorit

Klatkager – brug resterne af risalamanden

Vaniljekranse – julens bedste småkage

Brunkager – sprøde og lige som de skal være

Pebernødder med orange – pebernødder med et twist

Brændte mandler – svært vanedannende

Hvid gløgg – dejlig gløgg uden alkohol

Gløgg-essens – med alkohol

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments