duften af gammeldags jul.
Ingen jul uden brændte mandler! Sådan er det i hvertfald hjemme hos mig. De hører sig til helt på linie med vaniljekranse og risalamande.
Vi kan naturligvis bare købe dem, men jeg synes nu, det er hyggeligt at lave dem selv – og ganske nemt.
Der findes flere opskrifter på brændte mandler. Nogle laver dem med lakrids og chokolade og det smager også virkelig dejligt. Men herhjemme er vi mest glad for de helt klassiske, som du får opskriften på her.
Brændte mandler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 dl vand
- 2 dl sukker – jeg bruger rørsukker, men helt alm sukker kan fint anvendes.
- 3 dl mandler af god kvalitet
Instruktioner
- I en pande tilføjes vand, sukker og mandler. Lad det hele koge op.
- Rør jævnligt rundt med en grydeske. Når vandet fordamper bliver sukkeret til smulder, og her er det vigtigt at røre kraftigt rundt.
- Når cirka halvdelen af sukkeret begynder at smelte og ligner karamel, hældes blandingen hurtigt over på et stykke bagepapir. Sørg for at sprede dem ud imens de stadig er meget varme eller kan de være svære at skille ad.
- Når mandlerne er helt kolde kan de hældes på et glas med tætsluttende låg.
De er lette at lave…
Nogle synes det er svært at lave brændte mandler, men det er det slet ikke.
Følg bare opskriften og mine anvisninger med fotos og det hele. Så lover jeg dig, at du på ingen tid, kan lave de lækre mandler. Det eneste svære er egentlig at holde fingrene fra dem 🙂
Lyst til flere julegodter….?
Julesmåkager med vanilje – udstikskager til børn