En rigtig juleklassiker
Vaniljekranse er en rigtig juleklassiker, men det bliver de jo bestemt ikke mindre gode af. Derfor plejer jeg også at bage en stor portion, og familien mener hver gang, at dem når vi da ALDRIG at få spist. Men ak ak, efter ganske kort tid, så er kagedåsen tom – og jeg må igang igen.
Vaniljekranse
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk tyk polynesisk vaniljestang (korn heraf)
- 200 gram blødt smør
- 180 gram sukker
- 1 stk æg
- 250 gram hvedemel
- 75 gram mandelmel
Instruktioner
- Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur.
- Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn
- Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud med en skarp kniv. Bland dem med lidt af sukkeret, så det ikke klistrer sammen i en stor klump.
- Rør herefter vaniljekorn, sukker og smør godt sammen, hvorefter ægget røres i.
- Herefter blandes hvedemel og mandelmel godt sammen og det røres ind i dejen.
- Kom dejen i en stofsprøjtepose med stjernetylle på ca. 10 mm og sprøjt den straks ud i kranse med en diameter på ca. 5 cm på en bageplade med bagepapir. Lad der være lidt mellemrum imellem kagerne, så de ikke flyder sammen under bagningen.
- Bag vaniljekransene i ovnen i 10-12 minutter, afhængigt af ovnen, eller til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.
Mere jul…
Pebernødder – opskrift med smag af orange
Julesmåkager – udstikskager til børn med vanilje
Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat
Risalamande vafler – opskrift på sprøde julevafler