Vaniljekranse – de bedste

En rigtig juleklassiker

Vaniljekranse er en rigtig juleklassiker, men det bliver de jo bestemt ikke mindre gode af. Derfor plejer jeg også at bage en stor portion, og familien mener hver gang, at dem når vi da ALDRIG at få spist. Men ak ak, efter ganske kort tid, så er kagedåsen tom – og jeg må igang igen.

Vaniljekranse

Vær den første til at vurdere!
Klassiske vaniljekranse – simpelthen de bedste!
Antal: 35 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk tyk polynesisk vaniljestang (korn heraf)
  • 200 gram blødt smør
  • 180 gram sukker
  • 1 stk æg
  • 250 gram hvedemel
  • 75 gram mandelmel

Instruktioner

  • Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur.
  • Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn
  • Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud med en skarp kniv. Bland dem med lidt af sukkeret, så det ikke klistrer sammen i en stor klump.
  • Rør herefter vaniljekorn, sukker og smør godt sammen, hvorefter ægget røres i.
  • Herefter blandes hvedemel og mandelmel godt sammen og det røres ind i dejen.
  • Kom dejen i en stofsprøjtepose med stjernetylle på ca. 10 mm og sprøjt den straks ud i kranse med en diameter på ca. 5 cm på en bageplade med bagepapir. Lad der være lidt mellemrum imellem kagerne, så de ikke flyder sammen under bagningen.
  • Bag vaniljekransene i ovnen i 10-12 minutter, afhængigt af ovnen, eller til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Sprøde vaniljekranse - klassisk julesmåkage

Mere jul…

Pebernødder – opskrift med smag af orange

Julesmåkager – udstikskager til børn med vanilje

Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Risalamande

Risalamande vafler – opskrift på sprøde julevafler

Klatkager

Chia a la mande – chiagrød i en juleversion

Waldorfsalat – julens klassiske salat

Julebag - sprøde vaniljekranse
Hjemmebagte vaniljekranse
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments