Rødkålssalat med bagte rodfrugter

Rødkålssalat med bagte rodfrugter…

Altså hvis du følger med herinde, vil du vide at jeg er meget glad for kål og rodfrugter. Denne her salat er min nye favorit – og den kommer helt sikkert på menuen flere gange vinteren igennem.

Rødkålssalat med bagte rodfrugter

Vær den første til at vurdere!
Skøn og farverig rødkålssalat med bagte rodfrugter og hokkaido. Spis den som et mættende vegetarisk måltid eller som et sundt og lækkert tilbehør til dine kødretter.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2-3 håndfulde rødkål – meget fintsnittet
  • 1-2 stk appelsiner i mundrette stykker
  • 1 håndfuld hasselnøddekerner af god kvalitet fx Piemonte
  • 2 stk gule beder vasket og skåret i skiver
  • 2-3 stk små rødbeder, skrællet og skåret i skiver
  • ½ lille hokkaido (halvdelen skåret i tern, den anden halvdel skåret i skiver)
  • ½ håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
  • Lidt olivenolie
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, stødt spidskommen og evt lidt chipotle chili (til at krydre rodfrugter og hokkaido med)

Dressing:

  • 1 stk appelsin – saften heraf
  • 2 spsk frugtig olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Start med at varme ovnen op til 200 grader
  • Vend de klargjorte rodfrugter og hokkaido i lidt olie, flagesalt, friskkværnet peber, stødt spidskommen og evt lidt chipotle chili. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca 20 minutter alt efter størrelse. Pas på de ikke brænder på.
    Tag dem ud og lad dem køle lidt af inden de blandes i salaten.
  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Fordel den fintsnittede rødkål på et smukt fad
  • Fordel appelsin, de bagte rodfrugter og hokkaido-stykkerne ovenpå.
  • Drys med grofthakkede hasselnøddekerner og fintsnittet bredbladet persille og pynt med de bagte hokkaidoskiver.
  • Lige før serveringen dryppes dressingen henover salaten – og så er den klar!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Opskriften blev egentlig til ved et tilfælde (det er der nok mange opskrifter der gør) men jeg skulle rydde op i grøntsagsskuffen og der lå lidt forskellige rodfrugter og en halv hokkaido, der trængte til at blive brugt. De blev vendt i olie og krydderier og blev bagt i ovnen og så skulle de jo indgå i en ret – og det blev så denne her skønne salat.

Vild med kål – så se her:

Rødkålssalat med appelsin

Savoykål med krydret oksekød

Curry suppe med kyllinge kødboller

Thai suppe med kål og kylling

Spidskålssalat med gule beder

Salat med spidskål og varmrøget laks

Spidskålssalat med nektarin og valnød

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments