Råstegte kartofler tilberedt i ovn eller airfryer

Vi er vilde med kartofler og de her råstegte kartofler, er en af hverdagens favoritter, når vi skal lave kartofler til aftensmaden.

De er super nemme at lave og en hel del sundere end de klassiske råstegte kartofler eller de brasede kartofler, der både kræver forkogte kartofler og en hel del fedtstof for at blive rigtig gode. Her kan du nøjes med at vende de rå kartofler i sund olivenolie inden de bages i ovn eller airfryer. Vælger du små kartofler og skærer dem i halve, blir de allerbedst og så er de også hurtigt færdige – 20 minutter faktisk.

I dag har jeg drysset de færdige kartofler med lidt flagesalt og fintsnittet persille. De smager også dejligt med friskrevet parmesan eller med et drys sesamfrø.

De ovnstegte kartofler smager dejligt som tilbehør til alt, hvor du normalt ville servere kartofler. Prøv dem som lækkert tilbehør til hakkebøffer i fad.

Opskrift på nemme og virkelig lækre råstegte kartofler i ovn eller airfryer

Råstegte kartofler

Vær den første til at vurdere!
Nem opskrift på råstegte kartofler tilberedt i ovn eller airfryer
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 1 kg små kartofler
 • 2-3 spsk olivenolie
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
 • Lidt persille – fintsnittet som drys

Forslag til alternative smagsvarianter: Friskrevet parmesan, frisk rosmarin, hvidløgspulver og hvidløgssalt, paprika, oregano, timian

  Instruktioner

  • Opskrift på nemme og virkelig lækre råstegte kartofler i ovn eller airfryer
  • Tænd ovn (varmluft) eller airfryer på 200 grader
  • Rengør kartoflerne og dup dem tørre i et rent klæde. Skær dem evt i halve eller kvarte alt efter størrelse.
  • Tilberedes de i ovnen, lægges de over i en bradepande beklædt med bagepapir, hvor de vendes i olivenolie og drysses med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
  • Tilberedes de i airfryer synes jeg det er lettest at vende dem i olie og krydderier i en skål inden de hældes over i skuffen på airfryer'en.
  • Tilberedningstiden er for både varmluftovn og airfryer ca 30 minutter. Når halvdelen af tiden er gået vendes kartoflerne rundt og er det airfryer, så ryster du skuffen.
  • De færdige kartofler drysses med lidt ekstra flagesalt og fintsnittet persille.
  • Prøv at vende de rå kartofler i friskerevet parmesan eller prøv at krydr med løg- og hvidløgspulver og paprika.
  • Server de råstegte kartofler som snack med lækker dip eller som tilbehør til aftensmaden.
   Nem opskrift på råstegte kartofler du kan tilberede i ovn eller airfryer
  Bedøm opskriften
  Vær den første til at vurdere!

  (En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

  Pin Del Udskriv
  Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

  Vil du ha mere mad i dit feed…?

  Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

  Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

  Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

  Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

  Håber du vil blive glad for opskriften på de råstegte kartofler.

  Rigtig god fornøjelse!

  Nem opskrift på råstegte kartofler du kan tilberede i ovn eller airfryer
  Del indholdet med nogen du holder af
  Maj Schjøth
  Maj Schjøth

  Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

  Abonner
  Giv besked om
  Opskriftsvurdering
  Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments