Flødekartofler

Sprøde flødekartofler

Er du vild med kartofler og især dem der er cremede og lækre….? Så MÅ du bare prøve de her vildt lækre flødekartofler med det twist, at de har sprøde kanter. Det gir dem bare lige det ekstra, der gør dem helt uimodståelige.

Lækre flødekartofler med sprøde kanter.

Flødekartofler

Vær den første til at vurdere!
Lækre flødekartofler der er sprøde på kanterne og dejligt smovsede i bunden.
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1500 gram bagekartofler i tynde skiver
  • 1 stort skalotteløg – fintrevet
  • 2 fed hvidløg – knust
  • 50 gram smør
  • 6 dl piskefløde gir det bedste resultat. Ellers kan du bruge madlavningsfløde eller et vegansk alternativ.
  • Lidt friskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 kviste frisk timian som drys på den færdige ret

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
  • Find et rundt ildfast fad eller jernpande med en diameter på 24-26 cm. Har du ikke et rundt fad, kan du bruge et firkantet fad. Smør det grundigt med halvdelen af smørret.
  • Vask kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver på et mandolinjern. Alternativt skærer du dem med en skarp kniv.
    Læg kartoffelskiverne i "tårne" eller bunker.
    Jeg foretrækker at bevare skrællen, men er den meget dårlig må du skrælle kartoflerne inden du skærer dem i skiver.
  • Læg kartoffeltårnene ned i fadet/panden, så de står oprejst side om side.
  • I en skål blandes fløden med det fintrevne skalotteløg, knust hvidløg og smag den til med friskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber.
    Tip: Skal det være ekstra lækkert, kan du rive en god håndfuld parmesan ned i flødeblandingen.
  • Hæld flødeblandingen hen over kartoflerne og fordel resten af smørret henover.
    Stil dem ind i den varme ovn i ca 1 time – tjek om de er møre eller giv dem lidt mere.
  • Stil ovnen over på varmluftfunktionen og lad kanterne blive let gyldne og sprøde. Det tager ca 10 minutter.
  • Tag fadet ud af ovnen og drys med frisk timian lige før servering.
  • Rigtig god fornøjelse!
  • Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret med de nye opskrifter herinde.

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Det skal du bruge til flødekartofler med sprøde kanter

  • Kartofler: Kartofler er det bærende element i flødekartofler og bedst er det, hvis du bruger mellemstore bagekartofler. Hvis skrællen er fin, behøver du absolut ikke skrælle dem. Vask dem godt og dup dem tørre inden du snitter dem i papirstynde skiver enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
  • Fløde: Piskefløde gir det bedste resultat, men du kan godt bruge madlavningsfløde, hvis du foretrækker det.
  • Løg: Her bruger jeg altid bananskalotte. Det er de aflange skalotteløg, der har en mildere smag end de gule løg. Har du ikke bananskalotte, kan du sagtens bruge et gult løg.
  • Hvidløg: JHvidløgene gir en dejlig smag til flødekartoflerne og jeg knuser dem og blander dem i flødeblandingen.
  • Smør: Jeg pensler kartoffelenderne før de kommes i ovnen og når ca halvdelen af tilberedningstiden er gået. Det gir en dejlig smag og ekstra sprød kant.
  • Friske krydderurter: Så vidt det er muligt, bruger jeg altid friske krydderurter simpelthen fordi de har den bedste smag. Til flødekartoflerne har jeg brugt timian, men rosmarin er også rigtig lækkert.
  • Muskat: Jeg ved godt, at muskatnød skiller vandene. Vi er glade for den krydrede lille nød, så derfor river jeg lidt muskatnød ned i flødeblandingen. Er du ikke vild med muskat, så undlader du den bare.
  • Salt og friskkværnet peber: Bruger jeg til at smage flødeblandingen til med.
  • Olie: Jeg bruger lidt olivenolie til at smøre jernpanden eller det ildfaste fad med.
Opskrift på de lækreste flødekartofler stillet på højkant, så de får en delikat sprød kant.

Et populært tilbehør til familiemiddagen.

Heldigvis er de super lette at lave, de skønne flødekartofler. Du skærer blot kartoflerne i tynde skiver, der stilles på højkant i et fad og overhældes med flødeblandingen. Pensl kanterne med lidt smeltet smør og sæt fadet i ovnen, hvor det passer sig selv indtil spisetid.  Super nemt og super lækkert!

Den ægte vare, altså piskefløden, er naturligvis den, der gir det allerbedste resultat. Vil du gerne spare på fedtet og kalorierne, kan du udskifte piskefløden med en madlavningsfløde. Og vil du gerne undgå animalske produkter, kan du altid udskifte fløden med veganske alternativer.

Er du vild med kartofler som tilbehør, så vil du måske også have lyst til at prøve mine opskrifter på hasselback kartofler, hasselback fries, lun kartoffelsalat eller opskriften på de bedste pommes frites du kan ønske dig. Jeg har også en anden opskrift på flødekartofler – flødekartofler med ost. Den vil jeg også gerne anbefale!

Flødekartofler med sprøde kanter

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Lækre flødekartofler med sprøde kanter.
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments