Nemt og lækkert tilbehør til stort set alt: Hasselback kartofler med hvidløgssmør.
Hasselback kartofler, er en populær måde at tilberede kartofler på. Og de smager da også fantastisk!
Hasselback kartofler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 kg kartofler (Jeg har brugt de smukke røde kartofler "Red Bullet" men helt alm hvide kartofler går fint, det er kun et spørgsmål om udseende.)
- 50- 75 gram smør (Kan erstattes af en god olivenolie)
- 2 fed hvidløg – knuste
- Lidt flagesalt
- 1 lille håndfuld Kruspersille – fintsnittet
- Evt lidt frisk rosmarin eller timian
Instruktioner
- Se evt min how-to-video
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skrub kartoflerne og dup dem tørre i et rent viskestykke
- Læg kartoflerne imellem to spisepinde eller skærebrædder og snit kartoflerne næsten helt igennem i tynde skiver. Jo tynder skriver du laver, jo sprødere blir de færdige kartofler.
- Smelt smør i en lille pande og pres hvidløgsfeddene ned i det varme smør. Vend den fintsnittede persille i og tag væk fra varmen. Det må endelig ikke tage farve!
- Placer kartoflerne i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.Pensl kartoflerne meget grundigt med lidt hvidløgssmørret (gem resten til senere). Forsøg at få smørret så godt ned i mellem de enkelte kartoffelskiver som muligt.
- Sæt kartoflerne ind i den varme ovn og bag dem først 30 minutter, hvorefter de pensles med resten af hvidløgssmørret.
- Sæt fadet tilbage i ovnen og bag kartoflerne færdige til de er møre inden i og gyldne og sprøde på snitfladerne. Alt efter størrelse skal de bages IALT 60 minutter.Prik evt i en kartoffel med en kødnål for at tjekke, at de er helt møre.
- Drys med flagesalt og evt lidt frisk rosmarin lige før servering.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Hos os er de sprøde ovnbagte kartofler en af vores absolutte favoritter som tilbehør til aftensmaden. Derfor finder du også flere varianter på opskriften herinde.
Prøv også: Kartoffel twistere – opskrift på kartoffelspiraler på spyd
Tip til opskriften
I dag fandt jeg de smukkeste røde kartofler med navnet “Red Bullet” i grøntafdelingen og jeg MÅTTE bare lave en portion Hasselback kartofler med dem – er de ikke bare smukke?
Hasselback kartofler laves ved at skære kartoflerne næsten helt igennem, hvorefter de steges i ovnen indtil de er møre inden i og sprøde på kanterne. Ved at lægge kartoflerne imellem to skærebrætter eller spisepinde sikrer du på en nem måde, at du ikke skærer kartoflerne helt igennem. Jo tyndere skiver du skærer kartoflerne i, jo sprødere og flottere de blir.
Spiser du ikke almindelige kartofler, kan jeg anbefale at prøve min populære opskrift på bagte søde kartofler med avocadodip.
En anden populær opskrift på de sprøde bagte kartofler, er min opskrift på hasselback kartofler med grøn pesto.
Prøv f.eks. min opskrift på kyllingelår med hasselback kartofler og esdragon dip der er en ret, der altid vækker glæde hos både voksne og børn.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!