Knuste kartofler med hvidløg og parmesan

En virkelig lækkerbisken ud fra devisen, hellere lidt, men godt…

Jeg har i flere år fravalgt kartoflen pga stivelsesindholdet og det har været rigtig svært, for jeg elsker kartofler, som i virkelig E.L.S.K.E.R!!

I starten blev fravalget gjort ud fra et ønske om vægttab, hvor jeg i samme ombæring også skar pasta, ris og lyst brød ud af kosten – og det virkede fantastisk.

Efterfølgende fandt jeg ud af, at jeg i høj grad selv kunne regulere mine ledsmerter via kosten og igen måtte kartoflen i skammekrogen sammen med alle andre stivelsesholdige fødevarer – suk. 

Knuste kartofler er ingen nyhed, det ved jeg godt. Men ind imellem går opskrifter og lækkerier lidt i glemmebogen fordi vi hele tiden bliver bombarderet med nye opskrifter. Så i må bære over med mig, at jeg nu hiver en god gammel traver frem fra gemmerne, men den måtte bare med.

Jeg har i denne opskrift brugt almindelige kartofler, men de kan sagtens laves på søde kartofler. Problemet er bare, at i mit supermarked sælger de udelukkende meget store søde kartofler, så det er lidt svært at lave dem i de her fine hapsere, der præsenterer sig så fint som tilbehør eller som en lækker vegetarisk tapasanretning.

Opskriften er beregnet til 4 personer, serveret som tilbehør sammen med salat. Skal kartoflerne serveres uden andet tilbehør bør mængden justeres.

Jeg har brugt følgende:

 • 800-900 gram kartofler (gerne små)
 • 5 spsk smør eller olivenolie 
 • 1 stort fed knust hvidløg
 • Finthakket bredbladet persille
 • Friskrevet parmesan
 • Flagesalt og friskkværnet peber

 Sådan gør du:

 1. Rengør kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand
 2. Hæld vandet fra og damp dem lidt
 3. Smelt smørret eller opvarm olien og rør knust hvidløg og finthakket bredbladet persille i
 4. Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem med bunden af et glas – de skal stadig hænge sammen.
 5. Fordel smør- eller olieblandingen henover hver kartoffel og drys med lidt flagesalt
 6. Sæt dem ind i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter de til der gyldne og sprøde
 7. Tag dem ud og drys fintrevet parmesan henover og stil dem tilbage i den varme oven 5-10 minutter.

Velbekomme!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments