laksefad med grønt
En opskrift vi laver ganske ofte hjemme hos os. Og med god grund, for fisk er sundt og lækkert og kan varieres på mange måder.
Ovnbagt laks med nøddetopping og friske krydderurter
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk lakseside af ca 800
- 75 gram pistacienødder – grofthakkede
- 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
- ½ stk økologisk citron – saft plus fintrevet skal
- 2 spsk god olivenolie
- 2 spsk flydende honning
- lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Læg laksesiden med skinsiden nedad i et ildfast fad
- Rør citronsaft, fintrevet citronskal, honning, lidt flagesalt og friskkværnet peber sammen og fordel dressingen henover laksesiden.
- Fordel fintsnittet bredbladet persille og grofthakkede pistacienødder henover.Tryk dem let sammen med hånden så de ikke glider af.
- Sæt fadet ind i den varme ovn i ca 20 minutter eller indtil fisken en gennembagt
- Server med f.eks. hjemmelavede kartoffelfritter, hasselback kartofler eller små nye kartofler vendt i dild eller persille.Du kan også vælge de mere klassiske som ris og pasta.
- Rigtig god fornøjelse og husk gerne at dele dine madfotos med #Majspassion
Laks var i mange år nærmest den enste fisk vi spiste hjemme hos os – altså bortset fra manden og jeg, der gerne spiser en sildemad til frokosten. Men med 3 børn der ikke var heeelt vilde med fisk bortset fra laks, så faldt valget stort set altid på….ja laks.
Og laks er jo også bare lækkert – og meget nemt at tilberede, så her kan alle være med!
Jeg har tidligere delt opskriften på vores favorit: Honningbagt laks med nøddeknas. Var du glad for den opskrift, vil du helt sikkert også blive glad for dagens opskrift.
Prøv også: Laksefad – Bagt laks i fad med spidskål og porrer
Forslag til tilbehør…
Den saftige laks med den sprøde nøddetopping er utrolig lækker i sig selv, så jeg plejer at vælge et ret enkelt tilbehør. Om sommeren med de små nye kartofler, er det oplagt at servere dem, gerne vendt i dild eller persille – og små med koldt smør til. Uhmmm…..
Men ja, der er jo ikke små nye kartofler hele året rundt og ind imellem er det nu også dejligt med lidt variation.
Hvis vi lige blir i kartoffeltemaet, så fungerer det rigtig godt med sprøde kartoffelfritter til. Jeg laver mine fritter i en Airfry’er, så jeg undgår al olien, men stadig får de lækre sprøde fritter hele familien elsker.
Hasselback kartofler og bagte kartofler er også et lækkert tilbehør – og så er der jo altid de gode klassikere som ris og pasta.
Hos os følger der stort set altid en skål salat med ind på bordet, hvis altså der ikke er andre grøntsager til. Til dagens laks, ville jeg lave en meget enkel grøn salat, så smagen fra den dejlige fisk ikke overdøves.
Vil du se mere…?
Fisk er bare dejligt, men som jeg skrev ovenfor, er det ofte laks vi griber til, når der skal fisk på familiens middagsbord.
Derfor vil du også herinde, finde flere opskrifter med laks, som f.eks. laksefad med porre og spidskål, laksefad med spinat og kartofler eller grillet laks med ostegratineret fennikel.
Du finder også flere opskrifter med røget laks. Både varmrøget og koldrøget laks.
Måske du har lyst til at prøve mine opskrifter på lys fisk med lækker panering, der gør dem uimodståeligt lækre selv for de, der ikke er så vilde med fisk. Prøv f.eks. Sprød fisk med cornflakes- og parmesanpanering eller den vildt lækre Fiske-taco