Brydebrød – pull apart hvidløgsbrød med pesto og ost

Kært barn – mange navne. Men uanset hvad vi vælger at kalde det, får vi et helt utroligt lækkert brød, der både pynter på bordet og som helt sikkert vækker overraskelse og glæde, når det brødet brydes og den varme flydende ost og grønne pesto kommer til syne.

Et fantastisk lækkert brød, der har bollernes bløde og saftige struktur og så det lækre fyld – passer perfekt til sommerens grill-arrangementer, men er lige så lækkert til en skål varm suppe på en dag med regn og rusk.

Brydebrød med pesto og ost

Vær den første til at vurdere!
Brydebrød med persille-pesto og flydende mozarella

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 30 gram rå rørsukker (Alternativ: Alm sukker)
  • 2 tsk flagesalt
  • 30 gram smeltet smør (afkølet til lillefingervarmt)
  • 800 gram Manitobamel eller økologisk hvedemel (Alternativt: Alm hvedemel men så skal der måske lige justeres på mængden)
  • 2 poser kugle-mozarella
  • 1 stor håndfuld finthakket persille (Både bredbladet og kruspersille fungerer)
  • 4 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie (Helst en der ikke smager alt for gennemtrængende)
  • 40 gram revet parmesan
  • ½ tsk flagesalt
  • 1 stk æg (Til pensling)
  • 1 spsk hvid sesam (Til drys)

Instruktioner

  • Start med at lave dejen til bollerne – jeg bruger en røremaskine, det fungerer bedst
  • Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt sukkeret og det meste af melet (vent lidt med smøret og saltet)
  • Lad maskinen køre til dejen er en ensartet masse. Tilsæt lidt mere mel, men vurder om alt skal i. Tilsæt også smør og salt og lad maskinen køre på fuld hastighed (hold en hånd ovenpå maskinen for at beskytte den) indtil dejen slipper kanterne og bunden af skålen.
  • Dæk skålen til og stil dejen tiil hævning et lunt sted – gerne 1 time
  • Lav imens pestoen:
  • I en minihakker eller blender blendes persille, hvidløg, olivenolie, salt og parmesanost til en ensartet konsistens – smag den til og juster efter behov.
  • Skær mozarellaen ud i små stykker
  • Når dejen er færdighævet vendes den ud på et meldækket bord og trykkes ud i en stor firkant, der skæres ud i nogenlunde lige store stykker.
  • Jeg bruger 19 boller til en 25 cm i diameter springform uden bund
  • På hver firkant lægges 1 tsk pesto og derefterfordeles mozarellastykkerne på hver firkant, der lukkes og formes til en fin bolle.
  • Læg først en fyldt bolle i midten og arbejd udefter indtil formen er fyldt op. Det er lettest, hvis du har en form der kan reguleres i størrelsen og uden bund. Jeg smører lige kanterne med lidt olie eller smør og lægger et stykke bagepapir på bageplanden inden jeg sætter springformen ovenpå. Det gør det lettere at fjerne formen efter bagning.
  • Fyld formen helt op – de må gerne så meget tæt
  • Lad bollerne efterhæve 20 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og drysses med hvide sesamfrø
  • Bages ved 200 grader varmluft i ca 20-30 minutter.
    Ovne varmer meget forskelligt og fugtigheden i fyldet kan også påvirke bagetiden. Hold godt øje med bollerne, sænk evt varmen, hvis de bliver for mørke, men vær sikker på at de bliver bagt godt igennem. Det våde fyld kræver en lidt længere bagetid end du ellers ville beregne på alm boller.
  • Lad bollerne køle lidt af inden de serveres.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tip til opskriften

Opskriften er lavet på basis af min opskrift på hvedeboller, men du kan også lave den på en dej beregnet til flûtes, hvis du foretrækker en mere luftig dej. Det tror jeg, at jeg vil prøve, når jeg laver brydebrødet næste gang. Jeg får sikkert et vældigt hyr med familien, der bare elsker den her måde, men nogen gange er det lettere at få tilgivelse end lov.

Foretrækker du en anden pesto end den persillepesto jeg anvender, så skifter du den bare ud. Jeg er sikker på, at en lækker klassisk basilikumspesto også vil fungere rigtig godt. Husk bare, altid at lave din pesto (eller købe den) med kvalitets ekstra jomfru olivenolie. Det betyder uendeligt meget for smagen.

Jeg har brugt mozzarella, men også her kan du variere ved f.eks. at bruge rød cheddar eller en anden ost, der kan smelte.

Vild med lækkert brød med fyld…?

Er du også vild med lækkert brød, hvor der er tilsat fyld? Så vil du sikkert blive glad for mine andre opskrifter. Herunder får du nogle direkte links til nogle af mine mest populære opskrifter på brød med fyld.

Vil du se mere brød, så kig under OPSKRIFTER og fanen med BRØD:

Focaccia – madbrød med cheddar og cherrytomater

Brydebrød juletræ med ost og hvidløg

Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Focaccia | Blomsterfocaccia

Luksus Pølsehorn – Lækre, luftige og bløde pølsehorn

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments