Super nem Broccolitærte
Det her er nemt – altså virkelig nemt!
Og alligevel er det noget af det hurtigste og letteste at lave, for her har jeg brugt en færdig butterdej. Server tærten/galetten med en skål blandet salat vendt i f.eks. honning-dijon vinaigrette og du vil høste bifald rundt om middagsbordet – eller frokostbordet.
En galette er en fransk tærte, der bages uden form. Traditionelt bages den med en helt almindelig tærtedej, men i dag har jeg altså lavet den med butterdej.
Butterdej gir en mere let og luftig bund, som jeg synes passer rigtig godt til denne galette.
Normalt går jeg meget ind for at lave tingene selv, men når det gælder butterdej springer jeg over, hvor gærdet er lavest. Så her køber jeg en god færdiglavet en fordi jeg ikke orker alle de mange foldninger en butterdej kræver.
Broccolitærte – fransk galette med butterdej, broccoli og ost
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 pakke færdig butterdej (Alternativt kan du bruge tærtedej)
- 1 stk æg til at pensle med
- 2 håndfulde revet rød cheddar
- 3 spsk olivenolie fx fra Rosario
- 1 pakke Bimi broccoli
- 2 håndfulde friske krydderurter fx. rosmarin, oregano, bredbladet persille og purløg
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Evt lidt pizza seasoning fra @EpicSpice (Alternativt lidt tørrede chiliflager)
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
- Halver Bimi broccoli og snit de friske krydderurter fint.
- I en skål vendes de halverede Bimi broccoli og halvdeken af de fintsnittede krydderurter i lidt god olivenolie. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
- Pak den færdige butterdej ud og læg den sammen med bagepapiret over på en bradepande.
- Prik bunden med en gaffel og smør bunden med en smule af olivenolien.
- Pensl kanterne med sammenpisket æg og lav en fold på ca 1 cm. Også kanten pensles med det sammenpiskede æg.
- Drys resten af de friske krydderurter ud over bunden, fordel herefter den revne ost henover og herefter Bimi broccoliblandingen.
- Bag galetten i ca 30 minutter til osten er smeltet, broccolien mør og butterdejen gylden og sprød.
- Tag den færdigbagte galette ud af ovnen. Drys med lidt ekstra fintsnittede krydderurter og evt lidt pizza seasoning – og nyd den lun sammen med en blandet salat.
- Rigtig god fornøjelse!
Vild med tærte og galette…?
Her hos os, er vi ret vilde med både tærte og galette. Vi nyder dem både til frokost og aftensmad med en enkel grøn salat vendt i en honning-dijon vinaigrette.
Nedenfor kommer der nogle direkte links til mine andre tærte- og galette-opskrifter:
Galette med kartoffel og to slags ost
Tomatgalette med ricottacreme – nem fransk tomattærte
Tomattærte – madtærte med løg og tomater
Tærte med grønne asparges og kartofler
Galette med squash og burrata – opskrift med butterdej
Galette med cherrytomater og burrata