Brydebrød med ost

Lækkert brydebrød - pull apart med ost

Brydebrød med smeltet cheddar og krydderier

Vær den første til at vurdere!
Et lækkert brød du kan servere både som snack til et glas øl, som tilbehør til grill-mad og supper. Brødet kan varieres med forskellige oste og krydderier alt efter, hvad det skal bruges til.
Antal: 6

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Ingredienser til dejen:

  • 2 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 25 gram olivenolie
  • Ca 350 gram Manitobamel eller ølandshvede
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg til pensling
  • 1 stk. aflang brødform 1.5-2 liter

Oste-krydderifyldet:

  • 200 gram revet ost f.eks. rød cheddar – se ovenstående tekst for at få inspiration til andre oste
  • Lidt friskkværnet peber
  • Lidt tørret oregano
  • Lidt fintsnittet rosmarin og bredbladet persille
  • Evt lidt chipotle chili krydderi

Instruktioner

Sådan laver du dejen (på røremaskine)

  • Gæren opløses i vandet, hvorefter det meste af melet tilsættes
  • Rør det grundigt sammen og tilsæt salt sammen med lidt mere mel (hold lidt tilbage – det er lettere at tilsætte eksta mel hvis det bliver nødvendigt)
  • Sæt hastigheden op på max (læg en hånd på din røremaskine når den kører på fuld hastighed) og lad maskinen gøre det tunge arbejde.
  • Når dejen slipper kanterne og bunden, er dejen æltet færdig.
  • Stil den tildækket et lunt sted, hvor den skal hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca 1 time.

Sådan laver du brødet

  • Riv osten og klargør krydderurterne
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord
  • Rul dejen ud i en firkant ca 30 x 40 cm
  • Drys med ost og krydderier, så hele fladen er dækket
  • Skær dejen ud i 4 lange strimler, der lægges ovenpå hinanden.
  • Skær nu den aflange stabel dej i 6 stykker, der placeres på højkant side om side i en brødform beklædt med bagepapir.
  • Lad brødet efterhæve i 30 minutter
  • Pensel med et sammenpisket æg og bag brødet i en forvarmet oven ved 200 grader i ca 30 minutter. Hold øje med brødet, så det ikke bliver for mørkt på overfladen inden det er gennembagt. Synes du brødet tager for meget farve, kan du sænke varmen en smule.
  • Spis brødet mens det er lunt og osten er smeltet – rigtig god fornøjelse!
    Lækkert brydebrød / pull apart med ost
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Brødet til snack, grill og suppe……

Ahh, tænker du måske – kan det nu også passe…? Og ja, det kan det, for det her brød er ikke mindre end fantastisk med den flydende masse af rød cheddar og dejlige krydderier.

Brødet bygges op i lag, så du kan godt lade brødkniven blive liggende i skuffen, for her er der virkelig tale om et brydebrød, der nemt lader sig skille ad. Det gør også at de mange lag med fyld fordeler sig i hele brødet og ikke kun lige i midterstykket – det er lækkert!

Brug brødet som en lækker snack til et glas øl, som tilbehør til grill-maden eller en varm løgsuppe. Når du først får smagt brødet, vil du sikkert finde på flere gode anledninger til at lave brødet.

Lækkert brydebrød / pull apart med ost

Valg af oste

Du kan vælge lige den ost du holder af, blot den smelter ved opvarmning. Gør dig selv og dine gæster den tjeneste at undlade at købe færdigrevet ost, da kvaliteten som oftest er meget dårlig. Køb hellere et helt stykke ost og riv det selv efter behov.

Gode oste i varme retter er f.eks.: mozarella, rød cheddar, manchego,  grueré eller en helt plain Gouda.

Lækkert brydebrød - pull apart med ost

Valg af krydderier

Lige som med ostene, kan du også vælge at tilsætte enten friske krydderurter eller tørrede krydderier efter egne smagsløg.

Jeg foretrækker at bruge tørret oregano og lidt frisk bredbladet persille og fintsnittet rosmarin.

Du kan også tilsætte lidt chipotle chilikrydderi eller hvidløg, så der er rig mulighed for at variere brødet og spice det op og ned alt efter, hvad brødet skal bruges til.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments