Ostegratinerede auberginer med krydret lammekød

Ostegratinerede auberginer med lammekødsfyld

Uhmmm altså, det her er bare så lækkert og heldigvis også meget nemt at lave. Derfor kan du sagtens lave de gratinerede auberginer til både hverdag, i week-enden eller når der kommer gæster til aftensmad.

Ostegratinerede auberginer med krydret lammekød

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker græskinspireret opskrift på bagte auberginer med lammekødsfyld, der toppes med revet ost og gratineres i ovnen.
Server med en stor skål blandet salat og/eller løse ris eller bulgur
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 stk auberginer
  • 500 gram hakket lammekød (Alternativt: Hakket okse eller kylling eller plantefars)
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 stk Bananskalotteløg skåret i tynde både (Alternativt: 2 stk gule løg)
  • 3-4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 håndfulde cherrytomater skåret i halve
  • 2 store tsk Ras el Hanout krydderi fra EpicSpice (Alternativt lidt kanel, røget paprika og chili)
  • 1 stor spsk fintsnittede friske krydderurter f.eks. mynte, oregano og rosmarin
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
  • 2-3 håndfulde Revet mozzarella eller anden ost egnet til gratinering

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
  • Vask auberginerne og skær dem i halve på langs
  • Udhul dem og sæt auberginekødet til side, det skal bruges i fyldet.
    Sæt auberginerne ned i et ildfast fad og bag dem 15 minutter i ovnen.
    Lav imens fyldet klar.
  • Varm olivenolie op i en stor pande eller stegegryde sauter løgene til de er klare. Tilføj det hakkede lammekød og steg det godt igennem, hvorefter hvidløgsskiverne tilsættes.
  • Tilsæt nu auberginekødet sammen med tomatpure og krydderierne. Lad det stege godt igennem, hvorefter de halverede cherrytomater og friske krydderurter tilsættes.
  • Tag de forbagte auberginer ud af ovnen, men lad dem blive i det ildfaste fad.
    Fordel fyldet i de udhulede auberginer og top med revet ost.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen indtil osten er smeltet og har fået en let gylden overflade.
  • Server med stor skål blandet salat og/eller løse ris eller bulgur.
  • Rigtig god fornøjelse

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tip til opskriften

Jeg har i dag brugt hakket lammekød, men du kan både bruge hakket okse, kylling eller plantefars, hvis du foretrækker det.

Vi spiser de gratinerede auberginer med en stor skål blandet salat og lidt lækker hvidløgsdressing til. Du kan også servere dem med løse ris eller bulgur.

Opskrift på gratinerede auberginer med krydret lammekød - Majspassion
Gratinerede auberginer med krydret lammekød

Vild med græsk-inspireret mad…?

Vi er ret vilde med det græske køkken og det er du måske også. Derfor finder du herunder nogle direkte links til mine græske opskrifter. Jeg håber du vil have lyst til at afprøve dem:

Græsk pastasalat med feta og lynstegt kylling og grønt

Græsk salat med kylling, ris og stegt feta

Græske kødboller – bowl med ris, tzatziki og grønt

Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki

Stifado – græsk gryderet med oksekød

Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa

Græsk kylling – helstegt kylling med souvlaki marinade

Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad

Bagt feta med tomater og oliven

Langtidsstegt lammekølle med øl og ramsløg

Bagte peberfrugter med lam og risoni og feta

Opskrift på ostegratinerede auberginer med krydret lammekødsfyld - Majspassion
Ostegratinerede auberginer med krydret lammekød

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Auberginer med lammekødsfyld og ostegratinering - opskrift fra Majspassion
Ostegratinerede auberginer med lammekødsfyld - Majspassion
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments