Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa

Græsk pastaret

Nem og lækker aftensmad med masser af dejlig smag og lækkert tilbehør.

Vi elsker de her one-pots, hvor alt tilberedes OG serveres i en og samme pande eller gryde. Så hyggeligt og lækkert og ikke mindst praktisk, for det sparer en masse potter og pander, når opvasken kalder.

Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker one pot kylling og pasta med skøn smag fra det græske køkken
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 450 gram kyllingebryst skåret i mundrette tern
  • 1 stort gult løg – fintsnittet
  • 4 fed hvidløg – fintsnittet
  • 1 stor rød snackpeber – skåret i lange strimler
  • 4 ½ dl Risonipasta
  • 5 dl vand
  • Lidt olivenolie
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 2 tsk sød eller røget paprika
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk oregano – fintsnittet
  • 1 håndfuld stenfrie kalamataoliven

Topping

  • 2 håndfulde cherrytomater – halverede
  • 1 fed hvidløg – knust
  • ½ håndfuld friske basilikumsblade – fintsnittede
  • ½ blok ægte græsk feta – smuldret
  • Lidt olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt stenfrie kalamataoliven
  • 1 portion Tzatziki

Instruktioner

  • I en stor pande eller gryde steges kyllingekødet i lidt olivenolie og der tilsættes frisk oregano, paprika, flagesalt og friskkværnet peber.
    Når kødet er brunet af sænkes varmen og den mørke balsamico tilsættes sammen med den fintsnittede hvidløg og løg. Lad det stege lidt et par minutter, hvorefter det hele tages op af gryden og stilles til side.
  • I samme gryde tilføjes lidt ekstra olivenolie og herefter ristes de strimlede røde snackpebre. Efter et par minutter tilføjes risonipastaen og vandet. Rør ofte, så risonien ikke brænder på. Tilberedningstiden for risoni er ca 10 minutter og den vil suge det meste af væden op.
  • Når risoni'en er ved at være al dente tilføjes kyllingen og de sorte oliven. Rør det nænsomt sammen og juster med ekstra krydderier efter smag og behag.
  • Lav toppingen ved at skære tomaterne i halve. Vend dem i lidt god olivenolie sammen med kalamata oliven, knust hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber, smuldret feta og basilikumsblade.
    Lige før servering fordeles halvdelen af blandingen henover den varme kylling.
  • Server evt med en lækker hjemmelavet tzatziki
    Hjemmelavet tzatziki - agurkedip
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Risoni eller orzo – to sider af samme sag. De små delikate pasta, der mest af alt ligner store riskorn, er perfekte i gryderetter eller som fyld i f.eks. supper. Så skønt, at vi endelig kan købe dem i Danmark. Jeg har tidligere kun kunnet købe dem på mine indkøbsture til Tyskland og det gav naturligvis udfordringer for de læsere, der ikke lige smutter en tur derned.

Men altså, nu fåes de så også i Danmark og jeg har set dem fra Änglemark hos SuperBrugsen. 

Vild med græsk mad?

Er du også vild med de smagsfulde græske retter – så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter fra det græske køkken. Prøv f.eks.:

Græsk kylling – helstegt kylling med souvlaki marinade

Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki

Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad

Græskinspirerede auberginer med lam

Bagt feta med tomater og oliven

Bagte peberfrugter med lam og risoni og feta

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments