Græsk salat med kylling, ris og stegt feta

Sund, nem og lækker pokebowl, bowl eller salat – ja kært barn, mange navne. Men uanset hvad vi vælger at kalde den, så er den proppet med saftig kylling, masser af grønt og ikke mindst masser af dejlig smag.

Jeg har valgt at putte en rest løse ris i, for at give ekstra mæthed. Det kunne også være nudler, hvis du foretrækker det.

Og så har jeg toppet med en frisk citrus-vinaigrette og en cremet lækker stegt feta – uhmmm altså!

Opskrift på græsk salat med kylling og stegt feta

Græsk salat med kylling, ris og stegt feta

Vær den første til at vurdere!
Sund, nem og lækker salat, der serveres som en mætten bowl med stegt feta og citrus-vinaigrette.
Server f.eks. med løse ris eller nudler for ekstra mæthed.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 400 gram kyllingebryst skåret i strimler (Alternativt kyllingefilet)
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika røget eller mild
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 nip chiliflager
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 3-4 stk peberfrugter skåret i strimler (Jeg brugte røde snackpebre)
  • 1 rød chili – fintsnittet
  • 2 stk bananskalotte – fintsnittede (Alternativt alm gule løg)
  • 4 fed hvidløg – fintsnittede

Stegt feta:

  • 1 blok feta
  • 1 spsk maizena

Citrus-vinaigrette

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk Æblecidereddike eller hyldeblomsteddike (Opskriften til hyldeblomsteddike finder du inde på bloggen.)
  • Drys: hvide sesamfrø og lidt grønt som f.eks. bredbladet persille eller basilikum

Ekstra tilbehør:

  • 1 håndfuld friske krydderurter som f.eks. persille, dild, timian, oregano eller rosmarin
  • 4 håndfulde friske salatblade – jeg brugte en salatmix
  • Lidt løse ris eller nudler
  • Lidt brød f.eks. naan

Instruktioner

  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  • Læg bagepapir på en bageplade og fordel kylling, tørrede krydderier, olivenolie, peberfrugter, chili, hvidløg og løg på pladen. Vend det hele godt rundt, så olivenolie og krydderier blir fordelt.
  • Sæt pladen ind i den varme ovn og steg den ca 25 minutter til kyllingen er gennemstegt.
  • Imens stegs fetaosten:
    Vend den i maizenamel og stegt den ved middel varme i lidt olivenolie – tager ca 3-4 minutter.
  • Lav citrus-vinaigretten ved at røre alle ingredienserne godt sammen.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • I en skål lægges en bund af salat og ris/nudler, fordel kylling og de bagte grøntsager, bræk den stegte feta i stykker, drys med de friske krydderurter, hvide sesamfrø og dryp til slut citrus-vinaigretten henover.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments