Ostegratinerede auberginer med lammekødsfyld
Uhmmm altså, det her er bare så lækkert og heldigvis også meget nemt at lave. Derfor kan du sagtens lave de gratinerede auberginer til både hverdag, i week-enden eller når der kommer gæster til aftensmad.
Ostegratinerede auberginer med krydret lammekød
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk auberginer
- 500 gram hakket lammekød (Alternativt: Hakket okse eller kylling eller plantefars)
- Lidt olivenolie til at stege i
- 2 stk Bananskalotteløg skåret i tynde både (Alternativt: 2 stk gule løg)
- 3-4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
- 2 spsk tomatpure
- 2 håndfulde cherrytomater skåret i halve
- 2 store tsk Ras el Hanout krydderi fra EpicSpice (Alternativt lidt kanel, røget paprika og chili)
- 1 stor spsk fintsnittede friske krydderurter f.eks. mynte, oregano og rosmarin
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
- 2-3 håndfulde Revet mozzarella eller anden ost egnet til gratinering
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
- Vask auberginerne og skær dem i halve på langs
- Udhul dem og sæt auberginekødet til side, det skal bruges i fyldet.Sæt auberginerne ned i et ildfast fad og bag dem 15 minutter i ovnen.Lav imens fyldet klar.
- Varm olivenolie op i en stor pande eller stegegryde sauter løgene til de er klare. Tilføj det hakkede lammekød og steg det godt igennem, hvorefter hvidløgsskiverne tilsættes.
- Tilsæt nu auberginekødet sammen med tomatpure og krydderierne. Lad det stege godt igennem, hvorefter de halverede cherrytomater og friske krydderurter tilsættes.
- Tag de forbagte auberginer ud af ovnen, men lad dem blive i det ildfaste fad.Fordel fyldet i de udhulede auberginer og top med revet ost.
- Sæt fadet tilbage i ovnen indtil osten er smeltet og har fået en let gylden overflade.
- Server med stor skål blandet salat og/eller løse ris eller bulgur.
- Rigtig god fornøjelse
Videoopskrift
Tip til opskriften
Jeg har i dag brugt hakket lammekød, men du kan både bruge hakket okse, kylling eller plantefars, hvis du foretrækker det.
Vi spiser de gratinerede auberginer med en stor skål blandet salat og lidt lækker hvidløgsdressing til. Du kan også servere dem med løse ris eller bulgur.
Vild med græsk-inspireret mad…?
Vi er ret vilde med det græske køkken og det er du måske også. Derfor finder du herunder nogle direkte links til mine græske opskrifter. Jeg håber du vil have lyst til at afprøve dem:
Græsk pastasalat med feta og lynstegt kylling og grønt
Græsk salat med kylling, ris og stegt feta
Græske kødboller – bowl med ris, tzatziki og grønt
Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki
Stifado – græsk gryderet med oksekød
Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa
Græsk kylling – helstegt kylling med souvlaki marinade
Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad
Bagt feta med tomater og oliven
Langtidsstegt lammekølle med øl og ramsløg
Bagte peberfrugter med lam og risoni og feta
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!