Broccoli-blomkålsboller / uden mel

Lækre boller, der bugner af grøntsager og ingen mel og sukker!

Noget af det jeg i starten af min nye livsstil savnede allermest, var rugbrød. Det føltes underligt at spise frokost uden brød og jeg gik derfor igang med at udvikle opskrifter på brød, jeg kunne spise som erstatning. Og sådan tænkte jeg virkelig i starten – en erstatning.

Sådan har jeg det slet ikke længere og efterhånden har jeg fundet ud af, at jeg godt kan tåle en skive rugbrød af og til uden at min mave reagerer på det.

Men i hverdagen undgår jeg stadig brød bagt på mel og i dag forstår jeg faktisk ikke, hvordan netop rugbrød kunne være sådan et savn. Tænker det mere handler om vaner fremfor noget andet. Vi er så vant til, at gå til bageren og købe brød eller bager efter opskrifter på brød og boller, der altid indeholder mel og måske også sukker.

Indrømmet, det kræver selvfølgelig lidt planlægning, for ingen bager jeg har besøgt, ligger inde med brød der ikke indeholder mel. Så der er ingen vej uden om, vi må selv igang med at bage, og det er klart, at det kan virke enormt tidskrævende i en ellers presset hverdag. Det er derfor vigtigt, at brødene dels er super lette og hurtige at lave, at de holder sig friske i flere dage og at de kan fryses.

I dag havde jeg nogle rester af både broccoli og blomkål, der trængte til at blive brugt. Har du kun den ene slags, er det sket ikke noget problem, så bruger du bare det du lige har. Jeg bruger ofte Philadelphia med krydderurter, men du kan også rive en cheddar eller anden ost du holder af.

Spiser du mel, kan du tilsætte 2 spsk alm mel i stedet for pofiber, men så er brødene ikke længere lchf/keto-venlige.

Brødene her smager skønt og er velegnede til at bruge i madpakkerne f.eks. sammen med bladsalat, små tomater, frisk mikrogrønt og en lækker tunsalat, som du medbringer i en lille beholder for sig, så bollen ikke bliver fugtigt af væden.

Variation er for mig kodeordet…

Lige som med alt andet, handler det om at spise varieret og er du så heldig, at du kan spise mel, kan du supplere med traditionelle opskrifter som der også ligger flere af her på bloggen.

Må du, som jeg, holde igen med mel, vil jeg anbefale dig at prøve at lave mit palæobrød, der fungerer som mit daglige rugbrød.

Du kan evt. lave denne lækre tunsalat:

Rør et par spsk rigtig god mayonnaise med karry og gurkemeje. Vend det med afdryppet tun i vand eller olie, frisk dild, salt og friskkværnet peber.

Det bruger jeg til 10 mellemstore flade brød/boller:

 • 2 æg str. M/L
 • 2 spsk Pofiber
 • 1 spsk hvide sesamfrø
 • 100 gram Philadelphia med krydderurter
 • 450 gram blandet blomkål og broccoli
 • 1/2 tsk salt
 • Friskkværnet peber
 • Evr. lidt chipotle chilikrydderi

Sådan gør jeg:

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Kør broccoli/blomkål til en fin masse i foodprocessor eller hak det meget fint med kniv
 3. Pisk æggene med Philadelphia, profiber, sesam, salt og peber
 4. Fordel 10-12 klatter på bageplade beklædt med bagepapir og jævn dem ud til flade boller, men pas på de ikke bliver alt for flade, så går de i stykker.
 5. Bag dem i ca 20 minutter
 6. Lad dem køle af inden du forsigtigt fjerner dem fra bagepapiret.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments