Perfekte pommes frites – sprøde fritter uden olie

Kan man virkelig lave sprøde fritter uden en masse olie….? Ja det kan man godt – og faktisk synes jeg, de blir bedre end de, der har været en tur i frituren.

Ingen tvivl om, at friturestegt pommes frites gir et virkelig godt resultat, men det er en meget lang proces – vi snakker om timer!

Sprøde pommes frites – airfryer

Vær den første til at vurdere!
Sprøde pommes frites næsten uden olie – nem og lækker opskrift på airfryer
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 2 kg kartofler – gerne bagekartofler og de behøver ikke skrælles
 • 2 spsk olivenolie
 • Lidt flagesalt
 • Lidt frisk rosmarin

Instruktioner

 • Start med at vaske kartoflerne grundigt. De behøver ikke skrælles!
 • Skær dem til pommes frites og læg dem i en stor skål.
  Vend dem med lidt olivenolie – 1-2 spsk er rigeligt
 • Hæld dem over i kurven til airfryer'en og start pommes frites programmet.
  Ryst kurven en enkelt gang eller to under tilberedningen, så du sikrer dig at alle siderne blir gyldne og sprøde.
  Programmet kører i ca 20 minutter. Forlæng evt tilberedningstiden, hvis du har lavet tykke pommes frites. Mine på fotoet fik ialt 30 minutter.
 • Drys de færdige fritter med flagesalt og lidt frisk rosmarin. Og nyd dem!
 • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Har du ikke flere timers forberedelse til rådighed eller vil du bare spare på fedtet og især på fritureolien, så er der rigtig godt nyt i den her opskrift. Her får du nøjagtigt samme sprødhed og kun med et minimalt forbrug af olie (2 spsk til en stor portion) og så sparer du iblødsætning, forkogning, nedkøling og de tre omgange i frituren.

Men det kræver, at du har en airfryer. Så kan du til gengæld lave langt sundere og perfekt sprøde pommes frites til hele familien på en halv time.

Har du ikke en airfryer, kan du lave næsten lige så lækre fritter i ovnen. Her er det vigtigt, at du lægger kartoflerne side om siden, så de ikke rører hinanden. Og du husker at vende dem et par gange under tilberedningen. Metoden virker, men det kræver at du bruger flere plader og det tager tid, når der skal laves fritter til flere personer på en gang.

Alt det sparer du, når du tilbereder fritter i en airfryer. Her fyldes kurven op med kartofler skåret i den ønskede længde og tykkelse og så skal kurven bare rystes en enkelt gang eller to under tilberedningen. Når fritterne har opnået den ønskede sprødhed er det en funktion til at holde dem varme – og sprøde. Det er virkelig nemt, når der skal laves fritter til flere!

Nyt køkkengrej…

Faktisk må jeg indrømme, at det er nyt for mig med en airfryer i huset. Og jeg har været temmelig meget imod endnu en køkkenting, der fylder. Men ja, som madblogger blir jeg ofte bedt om at test forskellige produkter og køkkengrej – og da jeg fik tilbudet om at afprøve en airfryer, sagde jeg ja-tak. Nu havde jeg hørt så meget godt om den, så det ville være spændende at se, om det nu også var rigtigt.

Og det er rigtigt! Den har virkelig overrasket mig positivt og jeg blir mere og mere glad for den efterhånden som jeg får lært den at kende.

De fåes i forskellige størrelser, former og farver alt efter, hvilken producent du vælger. Så der skulle være noget til ethvert behov.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments