Bagt blomkålsmos med græskarkerner – lchf

En skøn, cremet mos med knas på toppen……

Jeg er vild med grøntsager og selvom jeg forøger at spise low carb putter jeg dem ind alle de steder jeg overhovedet kan. Derfor er denne ovnbagte  blomkålsmos en rigtig dejlig ret, der smager lige godt til fisk, kylling eller de firbenede af slagsen.

Jeg foretrækker kylling og æg til at dække mit proteinbehov, når jeg ikke spiser plantebaseret, så derfor bliver der oftest serveret krydret kyllingebryst til. Hvis du sætter dem i ovnen samtidig, er de også færdige næsten på samme tid. Det er da let.

Er du hardcore keto/strikt lchf-spiser må du overveje at erstatte parmaskinken med bacon. Jeg forøger at spiser så lidt forarbejdet kød som overhovedet muligt, så derfor fravælger jeg bacon i hverdagene og jeg synes parmaskinke er et super alternativ. Men betyder det ikke noget for dig, kan du bare riste lidt bacontern og komme i.

Opskriften er tilpasset et almindeligt blomkål. Så har du købt et ganske lille sommerblomkål, må du rette opskriften lidt til, så den ikke ender med at blive alt for flydende.

Måske tænker du at græskarkerner lyder som en mærkelig topping til blomkålen, men den giver den cremede blomkålsmos et rigtig fint modspil – og så er det da skønt med lidt knas på toppen.

Jeg har brugt følgende:

 • 1 mellemstort blomkål
 • Lidt fløde – til dagens portion 0.5 dl men det varierer alt efter blomkålets størrelse
 • 1 stor skefuld Philadelphia med krydderurter
 • 50 gram revet parmesan
 • 4-5 skiver parmaskinke
 • 1 stor håndfuld friske krydderurter: I dag brugte jeg citrontimian og purløg
 • 1 tsk sennep
 • salt, friskkværnet peber
 • Drys: Græskarkerner

Sådan gør jeg:

 • Del blomkålen i buketter og kog dem møre i letsaltet vand
 • Skær parmaskinken i små stykker og rist dem på panden
 • Hæld vandet fra blomkålen og tilsæt: Fløde, philadelphia, revet parmesan og giv det hele en tur med din stavblender
 • Tilsæt den ristede parmaskinke (alternativt bacontern) og det meste af de friske krydderurter.
 • Smag til med salt og friskkværnet peber
 • Hæld det over i et ildfast fald og drys med græskarkerner
 • Bag den i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter
 • Tag den færdige blomkålsgratin ud og drys de resterende krydderurter henover

Velbekomme

 

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments