Thai-fiskefad….
I dag får du en virkelig sund, nem og lækker opskrift, hvor jeg har brugt de populære torskeloins. Ofte vælger vi laks, når der skal fisk på middagsbordet. Men den hvide fisk, den kan altså også noget. Det er jeg sikker på, at du vil give mig ret i, når du har prøvet dagens opskrift.
Thai fiskefad
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Lidt olivenolie til at stege i
- 3-4 stk torskeloins
- 2 stk bananskalotteløg (eller 1 alm løg) – halveret og snittet på skrå
- ½ bundt forårsløg – halveret og snittet på skrå. Den grønne del gemmes som drys til den færdige ret.
- 1 stk squash – snittet i tynde lange strimler
- 2 stk gulerødder – snittet i tynde lange strimler
- 2 store røde snackpebre – snittet i lange tynde strimler
- 4 fed hvidløg – fintnittet
- ½ stk rød chili – fintsnittet
- 4-5 stk tørrede kafir limeblade (kan udelades, men gir en virkelig dejlig smag)
- 1 spsk karry (medium styrke) af god kvalitet
- 1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
- 1 spsk gurkemeje
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- 1 dåse fuldfed kokosmælk
- Ca 1 dåse vand (hold halvdelen tilbage og brug resten til at juster tykkelsen på saucen)
- 1 håndfuld sukkerærter snittet i skrå skiver (bruges som drys på den færdige ret)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Evt 1 stk lime skåret i både – til servering
Forlag til tilbehør:
- Ris, pasta, små kogte kartofler
Instruktioner
- Varm olivenolien op og sauter først løg til de er klare og tilsæt herefter hvidløg og de øvrige grøntsager. Lad det hele stege 4-5 minutter under jævnlig omrøring, så de ikke brænder på.
- Tilføj først karry og lad det lige få varme inden du tilføjer tomatkoncentrat. Lad det sautere med et minuts tid inden du tilsætter gurkemeje, kokosmælk, vand og bouillonterning.
- Lad det hele koge igennem ved svag varme ind til grøntsagerne er møre og saucen er begyndt at tykne.
- Smag til med flagesalt og friskkværnet peber og drys med skårtskårede sukkerærter og den grønne del af forårsløgene.
- Server med limebåde og tilbehør af enten løse ris, pasta eller små kogte kartofler
- Rigtig god fornøjelse!
Men hvad er torskeloins nu lige..? Ja, torsken kender vi alle, for den er en af vores populære fisk og loins svarer til fiskens mørbrad. Det vil sige, at det er det fineste stykke kød på fisken. Du finder ofte torskeloins på frost i supermarkedet. Her ligger de pakket med 3 eller 4 stk lige som du måske kender fra laksestykker. Husk altid at købe MSC mærket fisk, så du sikrer dig, at fisken er fanget bæredygtigt.
Tips og tricks til retten….
Thai-fiskefadet er spækket med sunde grøntsager, der foruden at tilføre sundhed til retten også gir en virkelig dejlig smag og fylde til retten.
Du behøver ikke bruge nøjagtig de samme grøntsager, som jeg gør. Men det er vigtigt, at du skærer grøntsagerne i tynde strimler. Det gælder især de hårde grøntsager som f.eks. gulerødder, der ellers har en alt for lang tilberedningstid.
Jeg bruger frisk rød chili, men kun i en lille mængde. Så retten kan sagtens spises af både børn og også af dem, der ikke er så vilde med det meget stærke. Du kan naturligvis helt undlade chilien, hvis du ønsker det.
Gurkemeje er nærmest et must i mit køkken. Gurkemeje smager ikke af ret meget, men tilføjer retten en skøn dybgul farve – og bedst af alt, så er gurkemeje stærkt antiinflammatorisk.
Torskeloins kræver kun ganske kort tilberedning. Jeg laver saucen færdig og lægger herefter torskeloins, der er duppet tørre i køkkenpapir ned i saucen. Tryk fisken let ned i saucen, så den er dækket helt, læg låg over og lader dem simre med i 5-6 minutter. Så tjekker jeg om fisken er klar – kødet skal gå nemt fra hinanden, men stadig være saftigt inden i.
Hvis du lige som jeg, er vild med lækre fiskeretter, vil du helt sikkert blive glad for den her Fisketacos – opskrift på tacos med sprøde torskeloins, Laksefad med porrer og spidskål eller hvad med den her Taco med fisk og kålslaw.