Nem og lækker Mørbradgryde med kartoffelmos
Her får du får du min bedste opskrift på en cremet mørbradgryde med bacon og flødesauce serveret med en luftig kartoffelmos. Alt er samlet i én opskrift, for at gøre det nemt for dig, så du slipper for at hoppe imellem flere opskrifter.
Opskriften er den perfekte kombination af smag og enkelhed og byder på saftig svinemørbrad, sprød bacon, saftige cocktailpølser og en fyldig flødesauce. Når den serveres med en cremet og luftig kartoffelmos, får du en lækker ret, der både fungerer som et hverdagsmåltid og som en hyggelig familiemiddag i weekenden. Den cremede sauce og det møre kød går perfekt i spænd med den bløde kartoffelmos, som uden tvivl vil blive et hit hos hele familien.
Mørbradgryde med kartoffelmos
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Lidt olivenolie til at stege i (Du kan også stege i smør)
- 2 stk svinemørbrad – afpudsede
- 2 spsk hvedemel
- 125 gram bacon i tern
- 250 gram champignoner skåret i kvarte eller fine skiver
- 2 stk gule løg – fintsnittede
- 250 gram cocktailpølser (Du kan også bruge alm pølser skåret i mindre stykker)
- 1-2 spsk sød paprika (Du kan også bruge røget paprika)
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 2,5 dl Madlavningsfløde eller piskefløde
- 2 bouillonterninger (svine- eller grøntsags)
- 1 dåse flåede, hakkede tomater + 1/2 dåse vand
- 1 håndfuld bredbladet persille eller timian – fintsnittet
- 2 spsk creme fraiche til at smage til med
Kartoffelmos:
- 1000 gram kartofler egnet til mos
- 50 gram smør
- 1 – 1.5 dl mælk (Alternativ: Skal det være ekstra lækkert, kan du bruge fløde.)
Instruktioner
- Hvis dine mørbrader ikke er pudset af, fjerner du hinder og sener og skærer dem i ca 1.5 cm tykke skiver. Giv dem et let tryk og skær dem evt i lidt mindre og mere mundrette stykker.
- Vend mørbradstykkerne i hvedemel og svits dem i lidt olivenolie på en pande eller stegegryde til de er flot gyldne på alle sider. Krydr med sød eller røget paprika og lad det stege med et minutes tid, men pas på at det ikke brænder på. Løft dem over på en tallerken.
- Steg bacontern gyldne og løft dem over i en lille skål imens du steger champignoner gyldne i stegeresterne fra bacon.
- Når champignonerne er gyldne tilføjes løgene, der steges med indtil de er klare. Herefter lægges bacon og mørbrad tilbage i stegegryden.
- Tilføj nu de flåede tomater, 1/2 dåse vand, fløde, bouillonterninger og krydr med lidt friskkværnet peber. Sæt låg på og lad retten simre 20 minutter imens du laver tilbehøret.
- Skræl og snit kartoflerne i mindre tern. Kog dem i USALTET vand i 15 minutter til de er helt møre.Herefter hældes vandet fra og kartoflerne dampes helt tørre.
- Tag låget af og læg cocktailpølserne ned så de blir varmet godt igennem.
- Smag til med lidt creme fraiche og salt og giv det retten et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille og/eller frisk timian.
- Mos kartoflerne med et piskeris, stamper eller elpisker. Tilføj smør og herefter lidt efter lidt mælken indtil du opnår den ønskede konsistens. Pas på at kartoffelmosen ikke blir for flydende.
Alternativer til mørbradgryde med kartoffelmos
Er du vild med de her gryderetter med masser af smag, så vil du måske også prøve de her opskrifter. De smager alle dejligt sammen med en cremet og luftig kartoffelmos.