3-4torskeloins(alternativ: lys- eller mørksej, kuller eller kulmule)
2bananskalotteløg (eller 1 alm løg)
½bundtforårsløg
1squash
2gulerødder
2storerøde snackpebre
4fedhvidløg
½rød chili
4-5tørrede kafir limeblade (kan udelades, men gir en virkelig dejlig smag)
1spskkarry (medium styrke)
140gtomatkoncentrat
1spskgurkemeje
1grøntsagsbouillonterning
450gfuldfed kokosmælk
Ca 1dåsevand (hold halvdelen tilbage og brug resten til at juster tykkelsen på saucen)
1håndfuldsukkerærter (drys på den færdige ret)
flagesalt (tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
1stklime
Forlag til tilbehør:
Ris, pasta, små kogte kartofler
Tilberedning
Forberedelse:
Skær torskeloins i mundrette stykker.
3-4 torskeloins
Pil løget, skær det i igennem på langs og snit det i skrå skiver.
2 bananskalotteløg
Forårsløgene halveres og snittes på skrå. Den grønne del gemmes som drys til den færdige ret.
1/2 bundt forårsløg
Snit squash, gulerødder og rød peber i tynde lange strimler.
1 squash, 2 gulerødder, 2 store røde snackpebre
Hvidløg og chili snittes fint.
4 fed hvidløg, 1/2 rød chili
Sukkerærter snittes på skrå.
1 håndfuld sukkerærter
Snit lime i fine både.
1 stk lime
Tilberedning:
Kog ris som anbefalet på pakken.
Ris, pasta, små kogte kartofler
Varm olivenolien op og sauter først løg til de er klare og tilsæt herefter hvidløg og de øvrige grøntsager. Lad det hele stege 4-5 minutter under jævnlig omrøring, så de ikke brænder på.
olivenolie til at stege i
Tilføj karry og tomatkoncentrat og lad det sautere med et minuts tid inden du tilsætter gurkemeje, limeblade, kokosmælk, vand og bouillonterning.
4-5 tørrede kafir limeblade (kan udelades, men gir en virkelig dejlig smag), 1 spsk karry (medium styrke), 140 g tomatkoncentrat, 1 spsk gurkemeje, 450 g fuldfed kokosmælk, Ca 1 dåse vand (hold halvdelen tilbage og brug resten til at juster tykkelsen på saucen), 1 grøntsagsbouillonterning
Lad det hele koge igennem ved svag varme ind til grøntsagerne er møre og saucen er begyndt at tykne.
Fisken lægges ned i den varme sauce ca 5 minutter før retten er klar til servering. Så er den saftig og lækker.
Tag limebladene ud af saucen, smag til med flagesalt og friskkværnet peber og drys med sukkerærter og den grønne del af forårsløgene.
flagesalt, friskkværnet peber
Server med limebåde og tilbehør af enten løse ris, pasta eller små kogte kartofler