Gryderet med kylling, svampe og karameliserede perleløg

Gryderet med kylling, svampe og karameliserede perleløg

En rigtig nem og dejlig gryderet fyldt med saftig kylling og ristede svampe i en cremet flødesauce. Top med lidt frisk persille og karameliserede perleløg og server gryderetten med en luftig kartoffelmos. Perfekt mad til både efterår og vinter.

Jeg er vild med kartoffelmos, men du kan selvfølgelig både servere gryderetten med små kogte kartofler, ris, pasta eller et lowcarb produkt som f.eks. blomkålsris, hvis du foretrækker det.

Gryderet med kylling og svampe i cremet flødesauce

Vær den første til at vurdere!
Nem og virkelig dejlig gryderet med saftig kylling og ristede svampe i en cremet flødesauce. Retten toppes med frisk persille og karameliserede perleløg.
Jeg servere en luftig kartoffelmos til, men du kan også servere løse ris, små kogte kartofler, pasta eller et low carb valg som f.eks. blomkålsris.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst skåret i grove tern
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 spsk smør til at stege i
  • ¼ ltr piskefløde
  • 2-3 stk bananskalotteløg eller gule løg – fintsnittede
  • 2-3 fed hvidløg – knuste
  • 500 gram svampe f.eks. champignoner – skåret i kvarte
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 stk hønsebouillonterning
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • Lidt cayennepulver
  • 1-2 tsk røget paprikapulver
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Lidt frisk persille – fintsnittet som drys

Karameliserede perleløg:

  • 1 pose perleløg fra frost (NB: Du kan IKKE bruge syltede perleløg)
  • 1 stor spsk sukker
  • 2 spsk smør

Kartoffelmos:

  • 2 kg kartofler der egner sig til mos
  • Ca ½ dl mælk (Varierer alt efter kartoflerne)
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Lidt persille – fintsnittet som drys

Instruktioner

  • Tip: Du kan i selve opslaget se en kort video af, hvordan jeg laver gryderetten.

Sådan laver du gryderetten:

  • Rist bacon godt af på en tør pande og læg den herefter over på en tallerken.
  • Steg kyllingestykkerne i baconstegeresterne, tilsæt krydderier, de flåede tomater, lidt vand og bouillonterning og lad det småsimre.
  • Steg imens svampene på en pande med smør. De skal gerne få en fin gylden stegoverflade.
  • Tilføj de fintsnittede skalotteløg og hvidløg og lad det stege med til de er klare, men uden ar løgene tager farve. Føj blandingen til kyllingen og hæld fløde ved.
    Lad det småsimre og smag til. Juster med ekstra krydderier alt efter smag og behag.

Sådan laver du karameliserede perleløg:

  • Smelt smør på en pande, tilføj perleløgene og drys med sukkeret henover.
    Vend hyppigt så sukkeret i brænder på og bliv ved til sukkeret karameliserer.
    Fordel de karameliserede perleløg henover den færdige gryderet.

Sådan laver du kartoffelmos:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kog dem i USALTET vand til de er helt møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem grundigt, så al væden er væk.
  • Mos dem med mælk og smør til kartoffelmosen opnår den ønskede konsistens.
  • Smag mosen til med salt og friskkværnet peber og giv den et drys fintsnittet persille.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Champignoner steges gyldne i smør

Vild med nemme gryderetter…?

jeg synes det er både hyggeligt og mega lækkert med de her dejlige gryderetter, når den kolde og mørke tid rammer os. De smager dejligt og når de laves med f.eks. kylling, behøver de ikke stå og simre i flere timer. Derfor egner de sig godt til både hverdage og i week-enderne.

Nedenfor får du nogle direkte links til nogle af mine favoritter, når det handler om opskrifter på gryderetter med kylling. Jeg håber du vil have lyst til at prøve dem:

Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce

Toscansk gryderet med kylling og brune ris

Kylling med svampe og sprød bacon – lækker gryderet

Kyllingebryst i champignonsauce og ostegratinering

Kylling med spinat i parmesansauce

Kylling med spinat i cremet champignonsauce

Pasta med kylling og svampe i flødesauce

Kyllingegryde med kartofler og svampe

Caribisk kyllingegryde

Gryderet med kylling og svampe i flødesauce. Server med karameliserede perleløg og kartoffelmos

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Gryderet med kylling
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments