Vi er vilde med kartofler og de her råstegte kartofler, er en af hverdagens favoritter, når vi skal lave kartofler til aftensmaden.
De er super nemme at lave og en hel del sundere end de klassiske råstegte kartofler eller de brasede kartofler, der både kræver forkogte kartofler og en hel del fedtstof for at blive rigtig gode. Her kan du nøjes med at vende de rå kartofler i sund olivenolie inden de bages i ovn eller airfryer. Vælger du små kartofler og skærer dem i halve, blir de allerbedst og så er de også hurtigt færdige – 20 minutter faktisk.
I dag har jeg drysset de færdige kartofler med lidt flagesalt og fintsnittet persille. De smager også dejligt med friskrevet parmesan eller med et drys sesamfrø.
De ovnstegte kartofler smager dejligt som tilbehør til alt, hvor du normalt ville servere kartofler. Prøv dem som lækkert tilbehør til hakkebøffer i fad.
Råstegte kartofler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 kg små kartofler
- 2-3 spsk olivenolie
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Lidt persille – fintsnittet som drys
Forslag til alternative smagsvarianter: Friskrevet parmesan, frisk rosmarin, hvidløgspulver og hvidløgssalt, paprika, oregano, timian
Instruktioner
- Tænd ovn (varmluft) eller airfryer på 200 grader
- Rengør kartoflerne og dup dem tørre i et rent klæde. Skær dem evt i halve eller kvarte alt efter størrelse.
- Tilberedes de i ovnen, lægges de over i en bradepande beklædt med bagepapir, hvor de vendes i olivenolie og drysses med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
- Tilberedes de i airfryer synes jeg det er lettest at vende dem i olie og krydderier i en skål inden de hældes over i skuffen på airfryer'en.
- Tilberedningstiden er for både varmluftovn og airfryer ca 30 minutter. Når halvdelen af tiden er gået vendes kartoflerne rundt og er det airfryer, så ryster du skuffen.
- De færdige kartofler drysses med lidt ekstra flagesalt og fintsnittet persille.
- Prøv at vende de rå kartofler i friskerevet parmesan eller prøv at krydr med løg- og hvidløgspulver og paprika.
- Server de råstegte kartofler som snack med lækker dip eller som tilbehør til aftensmaden.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften på de råstegte kartofler.
Rigtig god fornøjelse!