uhmmm…Burger
Det er svært at slå smagen af en rigtig god, hjemmelavet burger – og den her vil du helt sikkert blive vild med.
Hjemmelavet burgerbolle, saftig bøf lige fra grillen, sprød bacon, smeltende varm ost og så de überlækre ølglaserede rødløg. Så blir det bare ikke bedre!
Eller jo, der er to ting, der kan løfte din burger op til nye højder: Min opskrift på brioche-boller og min “hemmelige” opskrift på BigMac-dressing.
Burger med ølglasserede rødløg
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 kg hakket oksekød af god kvalitet
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at krydre bøfferne med
- 12 skiver bacon af god kvalitet
- 6 stk burgerboller (se link til opskrift nedenfor)
- 6 skiver ost egnet til at smelte
- 6 spsk mayonnaise eller evt min BigMac dressing (se link til opskrift nedenfor)
- 6 håndfulde salat f.eks. feldsalat eller fintsnittet iceberg eller hjertesalat
- 1 portion ølglaserede rødløg
Instruktioner
- Vil du bage dine egne burgerboller, får du her links til 2 af mine bedste opskrifter:Store luftige burgerbollerSmå lækre brioche-boller
- Lav imens bøfferne steger en portion ølglaserede rødløg og snit salaten
- Flæk bollerne og smør hver bolle med 1 spsk rigtig god mayonnaise fx Hellmann's eller min opskrift på BigMac-dressing
- Top med salat, bøf, ost, sprødstegt bacon og ølglasserede rødløgLæg overbollen på og stik evt en lang træpind igennem så det er lettere at holde sammen på den store burger.
- Server med sprøde fritter til. Hvis du vil lave dem selv, får du her links til 2 af mine bedste opskrifter på fritter:Pommesfrites – klassisk pommes frites i fritureFritter af sød kartoffel
- Rigtig god fornøjelse!Husk du kan følge Majspassion på Instagram og på den måde altid være opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Lidt om opskriften
Bøffen blev tilberedt på grillen – den med kul, fordi det bare gir den allerbedste smag. Er du ikke lige i humør til at starte grillen op, kan du selvfølgelig bare stege dem på panden. I så fald vil jeg anbefale dig, at du starter med at stege baconskiverne og så steger bøfferne i baconfedtet. Det gir sådan en dejlig smag til bøfferne. Husk at holde lidt igen med at salte bøfferne, da stegefedtet fra bacon indeholder en del salt. Den friskkværnede peber behøver du derimod ikke holde igen med!
Server dem med sprøde fritter af kartoffel eller sød kartoffel.
Vil du se mere…?
Er du også vild med en god hjemmelavet burger, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter. Se f.eks. her:
….og er du i snackhumør, kan du prøve min vild lækre Big Bac Nachos.