Boller – luftige og bløde bamseboller

Store bløde bamse boller

Store luftige og bløde boller….Uhmmm!!!

Ok, indrømmet – De er ikke de sundeste boller i verden. Men altså, hvis du spiser brød, så får du ikke en bolle, der er mere luftig og lækker end den her.

Hjemme hos os blir den her opskrift brugt, når der skal bages ekstra lækre boller med masser af luftighed og smag – ungerne kalder dem for bamseboller og det passer meget godt, for de er store og bløde.

Boller – luftige og bløde

Vær den første til at vurdere!
Skønne hvedeboller – luftige og bløde. Spis dem til morgenmad, som hyggemad med koldt smør eller som burgerboller.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand (Alternativ: Du kan også bruge minimælk eller sødmælk)
  • 25 gram gær
  • 50 gram sukker
  • 50 gram smeltet smør – afkølet
  • 2 tsk flagesalt eller fint salt
  • 1 tsk stødt kardemomme (kan udelades)
  • Ca 850 gram Hvedemel fx Manitobamel
  • 2 stk æg (1 til dejen og 1 til pensling)
  • Evt 1 håndfuld hvide sesamfrø (isæt hvis de skal bruges til burgerboller)

Instruktioner

  • Gær og vand røres sammen i røremaskinens skål
  • Tilsæt sukker, æg og evt. kardemomme og rør det sammen
  • Tilsæt det meste af melet og rør ved lav hastighed til en ensartet masse. Tilsæt det smeltede smør og rør igen. Tilsæt evt mere mel men kun hvis det er nødvendigt. Tilsæt først saltet nu.
  • Kør ved højeste hastighed indtil dejen slipper skålens kanter.
    Vær god ved din maskine og læg en hånd på den, mens den kører på den høje hastighed.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm.
    Lad dejen hæve 1 times tid et lunt sted
  • Drys dejen ud på en meldrysset bord.
    Det er vigtigt at du IKKE ælter dejen. Rul den bare ud til en aflang pølse og skær ud til ca 14 boller.
    Tril bollerne uden af mase for meget med dejen. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
    TIP: Skal de bruges til burgers, trykkes de let flade.
  • Pensel boller med et sammenpisket æg og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Bag dem ved 200 grader til de er gyldne og lyder hult, når du banker dem under bunden.
    I min ovn tager det ca 10 minutter, men ovne er så forskellige, så hold øje med dem, så de ikke får for meget.
  • Nyd dem med koldt smør eller brug dem som burgerboller.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Bollen der kan bruges til det hele…..

De store luftige boller, kan du servere både som morgenbrød, sandwich og gir du dem et drys sesamfrø inden de kommer i ovnen, har du den perfekte burgerbolle.

Bollerne er fryseegnede, så når du nu alligevel er igang, så bag en dobbelt portion. Læg dem i fryseposer imens de stadig er lune og put dem i fryseren. Så er bollerne klar, når lysten melder sig til lune boller eller når ingen orker at cykle til bageren efter morgenbrød.

For at opnå den mest luftige dej, anbefaler jeg æltning på maskine. Det er beskrevet i opskriften.

Lyst til flere lækre opskrifter på brød..? Så kig med her:

Hvedeknopper | Varme hveder

Grydebrød med surdej

Grydebrød | det lette uden æltning

Valnøddebrød med maltmel

Palæobrød – stenalderbrød

Stenalderbrød med valnødder

Naanbrød | Fladbrød

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments