Burger med pulled chicken

Go home Burger King….

Disse burgers er nærmest en fusion mellem det franske, danske og mexicanske køkken.

Ja det lyder underligt, det ved jeg godt, men altså jeg trængte sådan til en nyfortolkning af den måde, vi normalt laver burgers herhjemme.

Pulled chicken

Pulled chicken

Vær den første til at vurdere!
Nem opskrift på en godt krydret pulled chicken.
Tip: Pulled chicken er fryseegnet. Lav derfor gerne en stor portion, når der f.eks er tilbud på kyllingebryster og frys dem ned i mindre portioner.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 3 stk kyllingebryst – gerne store
 • 1 dl BBQ marinade
 • 1 spsk tørret krydderi f.eks. all-round, taco mix eller lign

Instruktioner

 • Varm ovnen op til MAX 125 grader
 • Læg kyllingebrysterne på et stort stykke staniol og fordel krydderier henover.
  Fold staniol grundigt sammen, så den er helt tæt. Der skal ingen væde ved, da kyllingen selv "smider" væde og det rækker fint.
  Tip: Har du tid, kan du evt marinere kyllingebrysterne i krydderierne og lade dem trække natten over. Men det er ikke en nødvendighed.
 • Læg staniolpakken over i et ildfast fad og sæt det ind i den varme ovn i 3 timer.
 • Åben forsigtigt staniolen og pas på den meget varme damp, der kommer ud.
 • Hæld væden ned i det ildfaste fad og med en gaffel trækkes kyllingekødet fra hinanden og lægges tilbage i væden. Bland det hele grundigt og smag til. Juster efter behov med ekstra BBQ og eller tørrede krydderier.
 • Brug pulled chicken i dine burgers, som fyld i salater, wraps eller nachos.
  Husk den er fryseegnet, så lav gerne en stor portion og frys den ned i mindre portioner. Så er der altid nem og lækker pulled chicken, når lysten melder sig.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Du ved, med en hakkebøf, salat, tomat, burgerdressing og ølglasserede rødløg (dem kan vi så altså stadig ikke undvære) – og ud af det kom denne nye burger, der bare måtte deles her på bloggen.

Jeg bager som hovedregel vores burgerboller selv og skifter lidt imellem den mere klassiske burgerbolle og briochebollen. Brioche er en fransk hvedebolle bagt med rigeligt smør – helt fantastisk!

Burger

Hvad putter vi i vores burger….?

Der er som sagt ret meget smør i briocher og vil du gerne undgå det, vil jeg anbefale dig at bruge min opskrift på klassiske burgerboller, der gir store luftige boller med dejlig smag.

Hakkebøffen er erstattet af pulled chicken. Det er tidskrævende at lave pulled chicken, men det er jo heldigvis ovnen, der klarer arbejdet. Du skal blot huske, at få sat kyllingen ind i god tid. Så er det ingen sag at lave den flåede kylling.

Guacamolen er lavet ved at mose en tilpas moden avocado med lidt friskpresset citron, knust hvidløg, salt og peber.

Smeltet cheddar: I know, det her er ikke lige det sundeste, men altså det smager bare fantastisk! Er du ikke bange for ost, så gør dig selv den tjeneste at smelte din cheddar i stedet for at lægge osteskiver i din burger. Det gir bare noget ekstra med den her varme smeltende ost, der blander sig med guacamolen og salsaen. Jeg skærer skiver af osten og lægger den i en af mine små jernpander med et lille drys chili og smelter osten ved svag varme. Du kan også smelte den i ovnen.

Salsa: Jeg bruger en færdig een af slagsen og allerhelst “Texicana” fra Maggi. Jeg køber den i Tyskland, og ved faktisk ikke om den i det hele taget kan købes i Danmark. Det er bare een af fordelene ved at bo i skønne Sønderborg – at vi har Tyskland med alle de mange indkøbsmuligheder lige om hjørnet. Alternativt findes der i almindelige supermarkeder færdige salsa’er og jeg ville vælge en med medium styrke.

Søde kartoffelfritter: De skønne fritter er lavet på søde kartofler og i dag, hvor jeg alligevel synder i stor stil, er de stegt i en gryde varm olie. De kan sagtens laves i ovnen, hvor de bliver næsten lige så lækre og betydeligt sundere.

Sådan samles burgeren

Skær den lune brioche/burgerbolle over

Læg først salat, pulled chicken og evt de ølglaserede rødløg henover

Top med smeltet cheddar, en skefuld guacamole og slut af med salsa

Læg toppen af bollen over og server mens det hele stadig er lunt og den smeltede ost løber. (Hos os spiser vi ofte burgers uden overbollen. På den måde sparer vi lidt på det hvide brød).

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments