Jaaa…vi skal ha Svensk Pølseret!
Det er efterhånden flere år siden jeg sidst lavede sådan en grydefuld svensk pølseret. Men nu er mine børnebørn blevet vilde med den gode gamle klassiker. Og i dag har jeg farmordag og ungerne skal spise med. Så derfor har jeg været i køkkenet og forberedt en stor portion svensk pølseret til dem. Jeg havde faktisk helt glemt, hvor godt det smager, så jeg håber der også blir lidt til os voksne.
Svensk pølseret
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 kg kartofler – skrællet, kogt og afkølet
- Ca 500 gram Wiener eller Frankfurterpølser af god kvalitet (Tip: Du kan også bruge kyllingepølser)
- 5 dl madlavningsfløde 18%
- 2 spsk smør til at stege i
- Lidt olivenolie til at stege i
- 1 stort løg – fintsnittet
- 1 spsk sød paprika
- 1-2 spsk tomatpure
- 1 spsk æblicidereddike
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
- 1 håndfuld purløg – fintsnittet
Instruktioner
- Start med at skrælle, koge og afkøle kartoflerne. Har du travlt, kan du skære kartoflerne i rove tern. Det forkorter både koge- og afkølingstiden.Jeg koger kartoflerne aftenen forinden, så de var afkølede inden jeg snittede dem i grove tern.
- Snit også løget fint og snit pølserne i ikke alt for små stykker.
- Smelt smør og tilføj en smule olivenolie i en stor stegegryde eller pande. Rist pølser og løg sammen et par minutter.
- Tilføj paprika og tomatpure, vend det sammen med pølser og løg og lad det stege med et minuts tid.
- Så tilsætter du lidt æblecidereddike og madlavningsfløden, rører det godt rundt og lader saucen simre et par minutter.
- Læg kartoflerne over i saucen og rør det hele sammen. Lad det simre 5 minutter til alt er varmet godt igennem.Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Drys med fintsnittet purløg lige før servering.Tip: Retten smager dejligt sammen med en skive groft rugbrød
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tip til opskriften
Jeg har kogt kartoflerne i forvejen og nu, hvor det er vinter, har jeg bare stillet dem ud i kulden. Efter en time, var de helt kolde og klar til at blive skåret i grove stykker. Ja, jeg skærer både pølse og kartofler i grove stykker. Og det er naturligvis en smagssag, så hvis du og din familie foretrækker de små stykker, så snitter du dem bare i mindre tern. Smagen er jo den samme.
Og lige et tip. Når du krydrer med paprika, så vælg gerne en mild eller sød paprika – især hvis retten skal spises af mindre børn. Og så husk lige at lade den stege lidt med sammen med tomatpure’en. Det gir bare den bedste smag.
Vild med nemme hverdagsretter…?
Jeg husker godt, hvordan det var at komme hjem fra job med bilen fuld af TRE sultne drenge. Så kunne det kun gå for langsomt med at få aftensmaden på bordet. Ofte skulle de også videre til hver deres fritidsaktiviteter og så skulle der altså noget mad indenbords inden de var klar.
Måske tænker du, at den svenske pølseret tager for lang tid, når kartoflerne først skal koges og afkøles. Det forstår jeg godt. Ofte kogte jeg kartoflerne sammen med aftensmaden dagen før og så var de jo klar, men indrømmet – jeg hverken var eller er særligt god til det her med at planlægge flere dage frem i tiden.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften.
Rigtig god fornøjelse!