Uhmm det er bare lækkert – og den her mørbradgryde er samtidig virkelig nem at lave! En skøn ret, du kan servere både til hverdag og når der kommer gæster.
Jeg er vild med de her retter, hvor alt tilberedes i en og samme pande eller gryde. Det sparer naturligvis på opvasken, men faktisk er det mere fordi smagene fordeles så dejligt – rigtig hyggemad.
Det gør det også dejlig nemt, når enten hele familien samles til middag eller der kommer gæster. Så kan du lave maden i forvejen, og den blir kun bedre af at få lov til at hvile nogle timer inden den blot skal lunes på komfuret eller i ovnen – og du kan bruge tiden på at hygge med familien eller dine gæster.
Prøv også: Mørbrad a la creme – mørbrafbøf i champignonsauce
Luksus mørbradgryde med champignoner og pølser i flødesauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Mørbradgryden:
- 1 bakke champignoner ca 250 gram – skåret i halve eller kvarte
- 1 spsk smør eller olivenolie
- 200 gram bacon i tern
- 1 stk svinemørbrad (afpudset) og skåret i mundrette stykker
- 1 pakke cocktailpølser eller 2-3 alm pølser skåret i mundrette stykker
- 2 stk skalotteløg eller gule løg – fintsnittede
- 2-3 fed hvidløg – skåret i tynde skiver
- 2 spsk tomatpure
- 2-3 tsk mild paprika
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Evt 2 tsk mediterranean roasting rub fra EpicSpice
- 4-5 dl Fløde eller madlavningsfløde
- Evt lidt madkulør
- Lidt frisk persille – fintsnittet (til drys)
Ovnbagte "råstegte kartofler"
- 1000 gram små faste kartofler, rengjorte og skåret i halve eller kvarte
- Lidt olivenolie
- Lidt flagesalt
Instruktioner
- Varm ovnen op til 200 grader alm ovn
- Læg de rengjorte og halverede kartofler ned i en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem i lidt olivenolie og giv dem et drys flagesalt. Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem til de er møre og har fåes en gylden stegt overflade.NB: det er vigtigt, at kartoflerne skæres i små stykker, så de får fin stegeskorpe og når at blive færdige på ca 30 minutter.
- Imens kartoflerne er i ovnen, laver du mørbradgryden klar sådan her:
- I en pande med høje kanter eller stegegryde steges først champignonerne til de har fået en flot gylden farve. Læg dem over på en tallerken.
- I samme pande ristes nu bacon godt af, hvorefter svinemørbrad lægges ved og alt steges gyldent nogle minutter.
- Herefter tilføjes de fintsnittede løg og hvidløg, der steges med til løgene blir klare. Herefter tilføjes tomatpure og paprika, der lige får lov at stege med et par minutter.
- Tilføj herefter madlavningsfløde (eller piskefløde, hvis du foretrækker det).Lad det hele koge godt igennem indtil saucen begynder at tykne en smule.Smag til med salt og friskværnet peber og evt lidt ekstra krydderi, hvis der er behov for det.Ønsker du en lidt mere "brun" sauce, kan du tilføje lidt madkulør.
- Læg cocktailpølserne ned i saucen og lad dem varme godt igennem, giv den færdige ret et godt drys fintsnittet persille og server med de ovnbagte råstegte kartofler.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Forslag til variation og tilbehør
Når du laver luksus mørbradgryde med champignoner og pølser, er der flere muligheder for at variere retten – og tilbehøret.
Champignonerne kan skiftes ud med andre svampe alt efter, hvad der netop er i sæson.
Jeg bruger madlavningsfløde til saucen, men er du mere til den “rigtige” fløde, så skifter du den bare ud med en piskefløde.
Det samme gælder pølserne, hvor jeg har brugt nogle store cocktailpølser, der måske kan være lidt svære at finde i køledisken. De kan naturligvis sagtens byttes ud med enten alm cocktailpølser eller en alm kvalitetspølse skåret i mundrette stykker.
Tilbehøret kan du nemt variere. I dag valgte jeg en nem udgave af råstegte kartofler – bare lavet i ovnen. Det sparer både tid og ikke mindst på fedtstofferne. Skærer du kartoflerne i mindre stykker og sætter dem i ovnen samtidig med at du starter på mørbradgryden, er begge dele klar på samme tid.
Du kan naturligvis også servere løse ris, pasta, kartoffelmos eller blot kogte kartofler til.
Er du glad for mealprep, er gryderetter også helt fantastiske. De er som hovedregel fryseegnede og dermed kan du også på travle hverdage, sørge for at både du og familien får nem og lækker mad. So what’s not to like?
Flere gryderetter
Hvis du blev glad for denne opskrift, vil du måske også have lyst til at kigge på nogle af de andre opskrifter. For at gøre det nemt for dig, deler jeg herunder nogle direkte links:
Stifado – græsk gryderet med oksekød
Mørbrad a la creme – mørbrafbøf i champignonsauce
Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce
Kylling med svampe og sprød bacon – lækker gryderet
Oksegryde – gryderet oksekød, rodfrugter og rødvin
Toscansk gryderet med kylling og brune ris
Coq au vin | fransk gryderet med kylling
Boeuf Daube – provencalsk gryderet
Mørbradgryde med rodfrugtchips – nem og lækker aftensmad
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!