Luksus mørbradgryde med champignoner og pølser

Uhmm det er bare lækkert – og den her mørbradgryde er samtidig virkelig nem at lave! En skøn ret, du kan servere både til hverdag og når der kommer gæster.

Jeg er vild med de her retter, hvor alt tilberedes i en og samme pande eller gryde. Det sparer naturligvis på opvasken, men faktisk er det mere fordi smagene fordeles så dejligt – rigtig hyggemad.

Det gør det også dejlig nemt, når enten hele familien samles til middag eller der kommer gæster. Så kan du lave maden i forvejen, og den blir kun bedre af at få lov til at hvile nogle timer inden den blot skal lunes på komfuret eller i ovnen – og du kan bruge tiden på at hygge med familien eller dine gæster.

Prøv også: Mørbrad a la creme – mørbrafbøf i champignonsauce

Luksus mørbradgryde med champignoner og pølser i flødesauce

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker opskrift hvor du kan servere både stegte kartofler, løse ris, kartoffelmos, pasta eller små kogte kartofler til.
Jeg gir dig nedenfor opskriften på, hvordan du kan lave råstegte kartofler i ovnen. Det sparer både tid og fedtstof.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Mørbradgryden:

  • 1 bakke champignoner ca 250 gram – skåret i halve eller kvarte
  • 1 spsk smør eller olivenolie
  • 200 gram bacon i tern
  • 1 stk svinemørbrad (afpudset) og skåret i mundrette stykker
  • 1 pakke cocktailpølser eller 2-3 alm pølser skåret i mundrette stykker
  • 2 stk skalotteløg eller gule løg – fintsnittede
  • 2-3 fed hvidløg – skåret i tynde skiver
  • 2 spsk tomatpure
  • 2-3 tsk mild paprika
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • Evt 2 tsk mediterranean roasting rub fra EpicSpice
  • 4-5 dl Fløde eller madlavningsfløde
  • Evt lidt madkulør
  • Lidt frisk persille – fintsnittet (til drys)

Ovnbagte "råstegte kartofler"

  • 1000 gram små faste kartofler, rengjorte og skåret i halve eller kvarte
  • Lidt olivenolie
  • Lidt flagesalt

Instruktioner

  • Varm ovnen op til 200 grader alm ovn
  • Læg de rengjorte og halverede kartofler ned i en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem i lidt olivenolie og giv dem et drys flagesalt. Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem til de er møre og har fåes en gylden stegt overflade.
    NB: det er vigtigt, at kartoflerne skæres i små stykker, så de får fin stegeskorpe og når at blive færdige på ca 30 minutter.
  • Imens kartoflerne er i ovnen, laver du mørbradgryden klar sådan her:
  • I en pande med høje kanter eller stegegryde steges først champignonerne til de har fået en flot gylden farve. Læg dem over på en tallerken.
  • I samme pande ristes nu bacon godt af, hvorefter svinemørbrad lægges ved og alt steges gyldent nogle minutter.
  • Herefter tilføjes de fintsnittede løg og hvidløg, der steges med til løgene blir klare. Herefter tilføjes tomatpure og paprika, der lige får lov at stege med et par minutter.
  • Tilføj herefter madlavningsfløde (eller piskefløde, hvis du foretrækker det).
    Lad det hele koge godt igennem indtil saucen begynder at tykne en smule.
    Smag til med salt og friskværnet peber og evt lidt ekstra krydderi, hvis der er behov for det.
    Ønsker du en lidt mere "brun" sauce, kan du tilføje lidt madkulør.
  • Læg cocktailpølserne ned i saucen og lad dem varme godt igennem, giv den færdige ret et godt drys fintsnittet persille og server med de ovnbagte råstegte kartofler.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Forslag til variation og tilbehør

Når du laver luksus mørbradgryde med champignoner og pølser, er der flere muligheder for at variere retten – og tilbehøret.

Champignonerne kan skiftes ud med andre svampe alt efter, hvad der netop er i sæson.

Jeg bruger madlavningsfløde til saucen, men er du mere til den “rigtige” fløde, så skifter du den bare ud med en piskefløde.

Det samme gælder pølserne, hvor jeg har brugt nogle store cocktailpølser, der måske kan være lidt svære at finde i køledisken. De kan naturligvis sagtens byttes ud med enten alm cocktailpølser eller en alm kvalitetspølse skåret i mundrette stykker.

Tilbehøret kan du nemt variere. I dag valgte jeg en nem udgave af råstegte kartofler – bare lavet i ovnen. Det sparer både tid og ikke mindst på fedtstofferne. Skærer du kartoflerne i mindre stykker og sætter dem i ovnen samtidig med at du starter på mørbradgryden, er begge dele klar på samme tid.

Du kan naturligvis også servere løse ris, pasta, kartoffelmos eller blot kogte kartofler til.

Er du glad for mealprep, er gryderetter også helt fantastiske. De er som hovedregel fryseegnede og dermed kan du også på travle hverdage, sørge for at både du og familien får nem og lækker mad. So what’s not to like?

Mørbradgryde med champignoner og pølser i krydret flødesauce
Luksus mørbradgryde med champignoner og pølser i flødesauce

Flere gryderetter

Hvis du blev glad for denne opskrift, vil du måske også have lyst til at kigge på nogle af de andre opskrifter. For at gøre det nemt for dig, deler jeg herunder nogle direkte links:

Stifado – græsk gryderet med oksekød

Mørbrad a la creme – mørbrafbøf i champignonsauce

Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce

Kylling med svampe og sprød bacon – lækker gryderet

Oksegryde – gryderet oksekød, rodfrugter og rødvin

Toscansk gryderet med kylling og brune ris

Coq au vin | fransk gryderet med kylling

Boeuf Daube – provencalsk gryderet

Mørbradgryde med rodfrugtchips – nem og lækker aftensmad

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Paprikagryde med svinemørbrad i flødesauce
Paprikagryde - mørbradgryde med svinemørbrad i flødesauce
Mørbradgryde med svampe og pølser i flødesauce
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments