Sprøde parmesan kartofler med citron og friske krydderurter

De her sprøde parmesan kartofler røg direkte ind på familiens hitliste – og det med god grund. For de er helt fantastisk lækre!

De er super lette at lave og passer til alt lige fra tilbehør til salater, grillmad, kødretter og som snack med en lille dip ved siden af.

Jeg har tidligere delt en lignende opskrift, men nu er der kommet en ny variant. Lad os kalde den en sommerudgave af de elskede parmesankartofler.

Sprøde parmesan kartofler

Vær den første til at vurdere!
Ovnbagte kartofler med parmesan, citronskal og friske krydderurter.
Nemt at lave og det perfekte tilbehør til alt lige fra salater, tapas og grill.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 900 gram delikatesse kartofler f.eks. aspargeskartofler eller små faste kartofler
  • Lidt olivenolie af god kvalitet
  • Ca 2.5 dl friskrevet parmesan
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk friske krydderurter f.eks. timian/citrontimian og bredbladet persille (Er dine krydderurter i blomst, så brug dem endelig som pynt på de færdige kartofler)
  • Lidt friskrevet citron (husk at bruge en usprøjtet citron)

Instruktioner

  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  • Vask kartoflerne grundigt og lad så vidt det er muligt skindet blive på
  • Snit kartoflerne igennem på tværs og vend dem med olivenolie så alle flader er godt dækkede
  • Riv parmesanen ned i en tallerken og dyp hver kartoffel ned i parmesanen med snitfladen. Sæt dem over på en bageplade beklædt med bagepapir med parmesan/snitfladen opad!
  • Bag kartoflerne i ca 20-30 minutter til kartoflerne er gennemstegte og parmesanosten smukt gylden.
    NB: Tilberedningstiden varierer alt efter kartoflen og dens størrelse. Prik med en kødnål, så du sikre dig, at kartoflen er gennembagt.
  • Tag de færdige kartofler ud af ovnen, riv lidt ekstra parmesan henover sammen med lidt økologisk citronskal og giv kartoflerne lidt flagesalt og friskkværnet peber.
  • Nyd dem som de er med en lækker dip, som tilbehør til salater, kødretter og grill.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tips til opskriften

Jeg bruger altid “delikatessekartofler” altså små delikate kartofler eller aspargeskartofler. De store lidt melede kartofler, fungerer ikke så godt til de her sprøde parmesan kartofler. Så find gerne nogle lidt mindre, faste kartofler med god smag.

Glad for kartofler…?

Jeg ELSKER kartofler – så er det sagt! Jamen, det gør jeg virkelig og jeg vil helst spise dem hver dag både kolde og varme, stegte, bagte og ja som tilbehør som dagens opskrift på sprøde parmesan kartofler i sommerklæder.

Er du også vild med kartofler, så er du heldig. For herinde på Majspassion ligger der en masse opskrifter, hvor kartofler indgår. Derfor har de også fået en fane under opskrifter helt for sig selv (det siger vist noget om min kærlighed til den lille rod). Den hedder naturligvis KARTOFLER.

Her nedenfor deler jeg nogle direkte links med dig og håber du vil have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter med kartofler.

Kartoffelsalat med bagte kartofler og ruccola pesto

Sommergryde med kylling, nye kartofler og friske ærter

Focaccia med ost, karamelliserede løg og kartofler

Kylling med kartofler, spinat og soltørrede tomater

Knuste kartofler med parmesan

Kylling i fad med kartofler og citroner

Hasselback kartofler med grøn pesto

Kartoffelpizza – sprød bund med mascarpone og kartofler

Broccolisalat med kartofler og sprødstegt seranoskinke

Sprøde parmesankartofler med citron og friske krydderurter

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments