Smuk vinter salat

Farverig vintersalat i smuk servering

Farver er vigtige for mig – og det er anretningen af maden også, for vi spiser jo i høj grad med øjnene.

Det behøver på ingen måde være kompliceret – slet ikke faktisk. Her har jeg valgt at servere min farverige vintersalat enkelt og alligevel festligt i et rødkålsblad.

At valget faldt på et rødkålsblad var egentlig, at salaten skulle serveres til en julemiddag. Det kunne lige så godt have været blade fra lilla spidskål eller lilla radicchio (vær obs på at sidstnævnte er ret bitter i smagen).

Det er ganske nemt…

Det er virkelig meget nemt og enkelt, for jeg starter med at lave den salat, jeg ønsker at servere.

Herefter fjerner jeg bladene fra f.eks. rødkålen og skærer den grove bund af. Mange vil måske ikke spise kål-skålen, men det gør jeg altid. Hvorfor smide god mad ud…?

Derfor snitter jeg den grove del af bunden af, så du kun bruger den fineste del af bladet. 

Fordel den færdige salat i bladene og pynt med ekstra nødder, friske spirer og evt lidt friske bær.

Jeg laver anretningen direkte på den tallerken, den skal serveres på. Det gør det meget lettere at pynte rundt omkring den og du undgår uheld, når salaten skal flyttes fra et fad og videre over på en tallerken.

Enkelt og meget, meget lækkert!

Fik du lyst til at lave nogle af mine andre farverige salater…?

Farverig vintersalat

Rødkålssalat med bagte rodfrugter

Rødkålssalat med appelsin

Spidskålssalat med gule beder

Spidskålssalat med nektarin og valnød

Grøn salat med pære

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments