Rabarbermuffins med hvid chokolade

Sommerens dejligste muffin: Rabarbermuffin med hvid chokolade

Rabarbermuffins med hvid chokolade er en frisk og lækker variation af den klassiske muffin, der kombinerer den syrlige smag af friske rabarber med den søde og cremede smag af hvid chokolade. De her muffins er ikke kun en fantastisk måde at nyde rabarberens sæson på, men de er også perfekte til at tilfredsstille enhver sød tand.

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Vær den første til at vurdere!
Skønne muffins med lækkert fyld af rabarber og hvid chokolade.
Antal: 12 stk (store)

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 12 stk muffinsforme
  • 100 gram smør (stuetemperatur)
  • 150 gram rørsukker (alm sukker kan også bruges)
  • 2 store tsk vaniljesukker
  • 2 stk æg
  • 1 dl creme fraiche eller fraiche 5%
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip flagesalt
  • 300 gram modne rabarber
  • 1 spsk rørsukker (alm sukker kan også bruges)
  • 50 gram hvid chokolade

Instruktioner

  • Start ovnen på 185 grader varmluft
  • Pisk det bløde smør og sukker sammen og tilsæt herefter 1 æg ad gangen imens der stadigt piskes.
    Jeg bruger en røremaskine
  • Vend creme fraiche i massen
  • Bland mel og bagepulver og vend det i dejen, så det får en jævn konsistens.
  • Skær rabarberne i mindre stykker og vend dem i 1 spsk rørsukker.
  • TIPS:
    Bruger du bløde papirsforme, kan du stille dem ned i en fast form, så du undgår at de vælter.
    Jeg har i dag brugt lidt kraftigere papirsforme, der kan stå alene. De er så fine, når de skal være en del af et kagebord.
    Husk kun at fylde formene 3/4 op med dej og fyld. Det er så fristende lidt at fylde dem lidt ekstra, men du risikerer at dejen bare løber ud over kanten og går til spilde. Så lav hellere en ekstra.
    Du kan evt. tilsætte lidt revet marcipan, hvis du ønsker en ekstra sød muffin. Men pas på det ikke blir for sødt, når der også er hvid chokolade på.
  • Hæld dejen ned i formene og fordel rabarberne ovenpå. Drys med hvid chokolade og sæt dem ind i den varme ovn.
  • Bag dem i ca 20 minutter – tjek med en kødnål om de er færdigbagte. Ellers giv dem lidt ekstra.
    Tag dem ud og drys lidt rørsukker på toppen – lad dem køle af inden de serveres.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Det skal du bruge for at lave de skønne rabarbermuffins

For at du kan lave opskriften på de skønne rabarbermuffins, skal du bruge følgende ingredienser:

  • Friske rabarber: Rabarber tilføjer en dejlig syrlig smag og en saftig tekstur til muffinsene.
  • Hvid chokolade: Den søde og cremede smag af hvid chokolade komplimenterer perfekt rabarberens syrlighed.
  • Mel: Almindeligt hvedemel fungerer godt som basis for muffinsdejen.
  • Sukker: Sukker tilføjer sødme til muffinsene og hjælper med at balancere rabarberens syrlighed.
  • Vanilje: Til denne opskrift bruger jeg vaniljesukker, men vil du gøre det ekstra lækkert, går du naturligvis med en vaniljestang.
  • Creme fraiche: Gir en dejlig syrlighed til dejen.
  • Æg: Æg binder dejen sammen og giver muffinsene en luftig konsistens.
  • Smør: Smør tilføjer rigdom og smag til muffinsene.
  • Bagepulver og salt: Disse ingredienser hjælper med at hæve muffinsene og give dem den perfekte tekstur.

Tilberedning: Tilberedningen af rabarbermuffins med hvid chokolade er enkel og ligetil. Start med at forberede rabarberen ved at skære den i små terninger og vend dem i lidt sukker. Hak også den hvide chokolade groft.

Pisk nu det bløde smør og sukker sammen og tilsæt herefter 1 æg ad gangen imens der stadigt piskes. Jeg bruger en røremaskine eller håndmixer.

Vend creme fraiche i massen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen, så det får en jævn konsistens.

Hæld dejen ned i formene* og fordel rabarberne ovenpå. Drys med hvid chokolade og sæt dem ind i den varme ovn.

*TIPS: Bruger du bløde papirsforme, kan du stille dem ned i en fast form, så du undgår at de vælter.Jeg har i dag brugt lidt kraftigere papirsforme, der kan stå alene. De er så fine, når de skal være en del af et kagebord.

Husk kun at fylde formene 3/4 op med dej og fyld. Det er så fristende lidt at fylde dem lidt ekstra, men du risikerer at dejen bare løber ud over kanten og går til spilde. Så lav hellere en ekstra. Du kan evt. tilsætte lidt revet marcipan, hvis du ønsker en ekstra sød muffin. Men pas på det ikke blir for sødt, når der også er hvid chokolade på.

Bag dem i ca 20 minutter – tjek med en kødnål om de er færdigbagte. Ellers giv dem lidt ekstra. Tag dem ud og drys lidt rørsukker på toppen – lad dem køle af inden de serveres.

Servering: De lækre rabarbermuffins med hvid chokolade kan serveres som en del af en brunch, som en lækker snack eller som dessert. De er perfekte til at nyde med en kop kaffe eller te eller som en sød afslutning på et måltid.

Nem opskrift….

Jeg er ikke den store bagenørd, så når jeg udvikler opskrifter på bagværk, skal de være rimeligt lette at gå til – og fremfor alt skal de smage virkelig godt.

Det er bare for surt at bruge tid og penge på at bage, hvis resultatet bare slet ikke matcher. Så kunne man lige så godt gå til den lokale bager, købe kagen med hjem og så bare slå benene op i sofaen og hygge med en god kop kaffe.

Her behøver du ikke en tur omkring bageren, for opskriften er virkelig nem at gå til – og du kan fint invitere børnene med.

Det eneste du skal være obs på er, at du endelig kun skal fylde formene 3/4 op med dejen incl fyldet. Det er så fristende lige at fylde lidt ekstra i, men lad endelig være med det, for når dejen hæver op, løber den bare ud over kanterne – og går til spilde.

Jeg bruger to slags forme alt efter hvilket humør jeg lige er i. De bløde forme er noget billigere, men for at undgå at de “falder sammen” sætter jeg dem altid ned i en fast form.

Skal muffins bruges på kagebordet, må de gerne komme i nogle fine papirsforme. Her bruger jeg ret store muffinsforme med faste kanter. De holder så godt på dejen, at de ikke behøver sættes ned i den faste form. Men også her gælder det om ikke at fylde for meget dej ned i formene.

Grundopskrift…

Jeg bruger altid min grundopskrift på muffins og skifter så bare fyldet ud. Det er så meget lettere, for opskriften sidder på rygraden og gør bare det hele meget lettere. Og hvorfor opfinde den dybe tallerken hver gang? Det er der absolut ingen grund til, når tingene fungerer.

Jeg har tidligere delt opskriften på blåbærmuffins, som du måske har prøvet. Ellers vil jeg varmt anbefalde det. for den er også virkelig dejlig.

Når jeg så skifter fra blåbær til rabarber dobler jeg op på rabarberne og snitter dem ret fint. Jeg vælger ALTID modne og god søde rabarber, men ender alligevel rabarberne i en skefuld rørsukker inden de lægges på dejen og trykkes let ned.

Til sidst drysser jeg med lidt hvid chokolade – ikke et must – men det smager bare dejligt.

Nogle vælger at rive lidt god marcipan ned i dejen. Det kan du også sagtens gøre, hvis du har en meget sød tand. Du skal nok beregne omkring 100-150 gram marcipan.

Jeg foretrækker rabarbermuffins uden marcipan, da jeg synes de hurtigt blir hvinende søde. Jeg vender, som nævnt ovenfor, rabarberstykkerne i en smule rørsukker og når de færdigbagte muffins kommer ud af ovnen, får de et nip rørsukker på toppen – det er helt perfekt!

Er du også vild med rabarber…?

Hvis du er lige så vild med rabarber, som jeg er, så er de her opskrifter måske noget for dig:

Hindbær-rabarber sorbet

Pavlova med rabarberskum og jordbær | uden mel

Rabarberkage med hasselnødder og marcipan

Rabarberkage med marcipan og orange

Rabarbercrumble | Klassisk

Jordbærtærte med rabarberskum – low carb

Rabarbertærte

Rabarbercrumble – low carb

Opskriften på de skønne rabarbermuffins med hvid chokolade finder du her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments