Vaniljeis – den klassiske

Den går man aldrig fejl af…..

Selvom jeg gør mig umage med at undgå traditionelt sukker, har jeg denne gang valgt at gøre en undtagelse. Og hvorfor nu det…?

Jo, jeg synes simpelthen en klassisk vaniljeis smager så dejligt, at jeg ikke nænner at røre ved opskriften. Klassisk vaniljeis skal laves med rå rørsukker og ægte vanilje – så hellere lidt, men godt!

Klassisk vaniljeis

Vær den første til at vurdere!
En dejlig klassisk vaniljeis lavet på æggeblommer, rå rørsukker og ægte vanilje.
Prøv den sammen med brownie eller top den med grofthakket pistaciekrokant. Opskrift på pistaciekrokant kommer længere nede.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til iscremen:

 • 6 stk æggeblommer – gerne pasteuriserede
 • 140 gram rå rørsukker
 • ½ stang fed polynesisk vanilje
 • 3 dl Piskefløde
 • 2 dl Sødmælk

Det skal du bruge til pistacie-krokanten:

 • 130 gram Rå rørsukker
 • 75 gram Pistacienødde-kerner

Instruktioner

Sådan laver du iscremen:

 • Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug lidt sukker til at fordele vaniljekornene, så de ikke klumper sammen i æggemassen.
 • Pisk nu æggeblommerne med rørsukker og vaniljekornene til en lys og tyk æggesnaps.
 • Pisk med lav hastighed mælken ind i æggesnapsen
 • Pisk fløden til en let flødeskum der vendes forsigtigt i ægge/mælkemassen
 • Hæld blandingen over i ismaskinen og start den på 1 time.
  Når isen er klar kan du hælde den over i en aflang beholder, som straks puttes i fryseren.
  Tag isen ud og lad den stå lidt på køkkenbordet inden servering.
 • Uden ismaskine: Hæld blandingen over i en iskold skål, dæk den til og stil den i fryseren. Stil gerne et minutur, så du ca hvert kvarter rører i isen helt ud på skålens kanter og i bunden. Gentag under det meste af indfrysningen for at undgå iskrystaller.
 • Server din klassiske vaniljeis med brownie, friske bær og måske med en dejlig pistaciekrokant.

Sådan laver du pistacie-krokant:

 • Smelt rørsukkeret på en pande indtil den bliver en lysebrun karamel. Pas godt på for det går lynhurtigt, når sukkeret først er smeltet!
 • Tilføj pistaciekerner og lad dem riste med et øjeblik.
 • Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af inden hakkes groft med en kniv.
 • TIP: Du kan iblande den grofthakkede pistacie-krokanti selve iscremen inden indfrysning, hvis du foretrækker det. Jeg har valgt at servere den ved siden af, da vi herhjemme ikke alle er vilde med karamel.
 • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Ismaskine – en god investering…..

Vil du gerne lave dine egne is, er det en rigtig god ide at investere i en ismaskine. Bruger du penge på gode råvarer og tid og energi på at lave isen, fortjener den også at blive lavet på en ismaskine. Ismaskinen sikrer det absolut bedste resultat – dvs ingen irriterende iskrystaller.

At finde en ismaskine, er rent ud sagt en jungle. Jeg har kigget meget længe og virkelig undersøgt markedet – og gjort mig overvejelser om, hvor meget jeg egentlig skal bruge den.

På nettet ligger der heldigvis forbrugerundersøgelser, der kan hjælpe med at finde den rigtige maskine både mht til pris og kvalitet.

Ingen ismaskine…?

Har du ikke en ismaskine, kan du selvfølgelig stadig lave isen. Vil du undgå iskrystaller, bør du stille et minutur, så du husker at røre i isen med jævne mellemrum under hele indfrysningen.

Hvordan er det nu lige med æg….?

Ja, det er altid et spørgsmål der kan give store diskussioner. For år tilbage indeholdt vores æg salmonella og derfor skulle alle kolde retter som fromage, koldskål, is osv ALTID tilberedes med pasteuriserede æg.

I dag indeholder vores æg ikke længere salmonella og Fødevarestyrelsen fraråder derfor ikke længere brugen af friske, rå æg til kolde retter.

Jeg bruger altid friske, rå æg i mine retter, men det står dig naturligvis helt frist at vælge anderledes. Nu ved du blot, at du har et valg.

Lidt lækker tilbehør…

En klassisk vaniljeis smager jo skønt i sig selv, men den smager altså også dejligt i selskab med en lækker brownie eller toppet med f.eks. pistaciekrokant.

Opskriften på pistacie-krokant deler jeg inde under opskriften på den klassiske vaniljeis.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments