Cremet guacamole – opskrift på mexicansk avocadodip

Uhmmm….Guacamole!

Vi er vilde med den mexicanske avocadodip, der er helt uundværlige i det mexicanske køkken – og meget mere, for vi bruger ofte guacamole til andet og mere end tilbehør til mexicansk mad.

Ofte moser jeg de godt modne avocadoer med en gaffel, hakker løg, chili m.m. meget fint og rører blot det hele sammen. På den måde får du en fastere og grovere konsistens. Men her har jeg kørt guacamolen blød og cremet i en foodprocessor. Om du vælger den ene eller anden metode, er et spørgsmål om smag og behag.

Prøv den til: Mexicanske tacos med stegt ananas og guacamole

Cremet guacamole

5 fra 1 vurdering
Nem opskrift på en blød og cremet guacamole lavet uden mælkeprodukter
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 3 stk godt modne avocado
 • 1 fed knust hvidløg
 • ½ håndfuld bredbladet persille (Alternativ: Frisk koriander)
 • ½ stk citron eller lime – kun saften
 • 1-2 skiver syltede jalapenos (Ønsker du en stærkere guacamole, tilføjer du blot lidt ekstra jalapenos eller frisk chili (uden kerner))
 • 4 stk cherrytomater
 • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

 • Laver du guacamole i en foodprocessor er det meget nemt. Du lægger blot alle ingredienserne ned i beholderen og kører dem til en blød og cremet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber og evt lidt ekstra citron/limesaft.
 • Laver du opskriften uden foodprocessor, moser du avocadoerne med en gaffel og hakker de øvrige ingredienser meget fint. Alt blandes sammen og smages til med citron- og limesaft, salt og friskkværnet peber.
Bedøm opskriften
5 fra 1 vurdering

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Cremet guacamole - opskrift på mexicansk avocadodip

Lidt omkring opskriften

Opskriften her er lavet helt uden mælkeprodukter. Så er du veganer eller tåler du ikke mælkeprodukter, er det her opskriften til dig!

Traditionelt bruges der frisk koriander i guacamole, men her i huset, er ingen af os på korianderholdet. Derfor har jeg udskiftet den med bredbladet persille, der efter min mening, er så meget bedre, da man undgår den overdøvende parfumerede smag, som frisk koriander desværre har. Er du vild med koriander, så går du bare med den.

 • Du skal bruge godt modne avocadoer – tjek deres modenhed ved at trykke let der, hvor stilken sidder. Den skal give let efter. Du kan også fjerne den lille stilk, hvor avocado-kødet skal være grønt.
 • Bredbladet persille – som nævnt ovenfor, er vi herhjemme ikke spor vilde med den overdøvende og parfumerede smag, som frisk koriander har. Derfor bruger jeg altid bredbladet persille. Er du på korianderholdet, så bruger du bare den.
 • Cherrytomater – igen godt modne – gir dejlig smag og struktur til guacamolen.
 • Hvidløg – ja tak til hvidløg, men til gengæld undlader jeg andet løg, da de får en meget intens smag, når de køres så fint i en foodprocessor.
 • Jalapenos – syltede jalapenos eller frisk chili i små mængder. Ikke for at gøre guacamolen stærk, men som et krydderi.
 • Lime eller citron – jeg bruger oftest lime, men har jeg citroner på, der trænger til at blive brugt, så bruger jeg dem.
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments