Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff – familiens favorit

Skøn gryderet med skært oksekød, svampe og lækker flødesauce. Den lækre Bøf Stroganoff er en sand klassiker og en rigtig efterårs- og vinterret. Jeg elsker, når den får lov til at simre på komfuret en søndag eftermiddag, alt imens den dufter skønt af de varme krydderier.

Bøf Stroganoff

Vær den første til at vurdere!
Familiens favorit I Skøn gryderet med skært oksekød, svampe og lækker flødesauce. Den lækre Bøf Stroganoff er en sand klassiker og en rigtig efterårs- og vinterret.
Server den med en luftig kartoffelmos, løse ris, pasta eller polenta.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 600 gram skært oksekød skåret i mundrette stykker
  • 150 gram bacon skåret i tern
  • Lidt smør og olivenolie til stegning
  • 250 gram champignoner skåret i halve eller kvarte alt efter størrelse
  • 2 stk bananskalotteløg – fintsnittede (Eller alm gule løg)
  • 2 fed hvidløg – fintsnittede
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 1 spsk mild paprika
  • 2 spsk koncentreret tomatpure
  • 3 dl piskefløde (Du kan erstatte piskefløden med madlavningsfløde)
  • 3 dl stærk oksebouillon (vand plus oksebouillontern)
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Lidt persille – finthakket – som drys på den færdige ret

Kartoffelmos:

  • Ca 1200 gram kartofler der egner sig til mos, skrællet og skåret i grove tern
  • Lidt smør
  • Lidt fløde eller mælk
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Evt: Lidt Creme fraiche til at smage til med (hvis du ønsker en mere syrlig sauce)
  • Evt Lidt grov sennep til at smage til med, hvis du ønsker en mere syrlig sauce

Karamelliserede perleløg:

  • 1 pose frosne perleløg (OBS: Perleløg fra glas kan IKKE bruges, da de er syltede!)
  • Lidt smør til at stege i
  • 2-3 spsk sukker

Instruktioner

  • Start med at stege bacontern gyldne i en stegegryde – læg dem over på et stykke køkkenpapir
  • I samme stegegryde brunes nu champignoner i stegeresterne fra bacon. De skal gerne ristes godt af, så de får en fin gylden stegeskorpe og har smidt væden.
  • Sænk varmen og tilføj løg og hvidløg, der steges med til løgene er klare. Læg det over på en tallerken.
  • Smelt en kombination af smør og olivenolie og når det bruser brunes kødet lidt ad gangen, så temperaturen hele tiden er høj. Når kødet har stegeskorpe drysses det med hvedemel.
  • Krydr med tomatkoncentrat og paprika, der gerne lige skal varmes godt op inden du hælder bacon/løgblandingen tilbage i stegegryden.
  • Tilføj nu den kraftige oksebouillon og fløden, læg låg på og sænk varmen, så retten blot simrer.
    Alt efter hvilken slags oksekød du bruger skal retten simre mellem 40 og 90 minutter.
  • Lav imens tilbehøret klar:

Kartoffelmos:

  • Kog kartoflerne UDEN salt i vandet til de er helt møre. Dræn vandet fra og damp dem godt. Mos dem med stamper eller lignende sammen med lidt smør, fløde eller mælk til mosen er luftig og fløjlsblød.
    Smag kartoffelmosen til med salt og friskkværnet peber.

Karamelliserede perleløg:

  • Smelt smørret i en lille pande og steg perleløgene heri til de får en fin gylden overflade.
    Drys sukker henover og vend det rundt, så perleløgene er dækket i sukker.
    Lad det stege indtil sukkeret karamelliserer.

Inden servering:

  • Når kødet er smørmørt, smages retten til en sidste gang med salt og friskkværnet peber.
    Ønsker du en mere klassisk udgave af opskriften, smages den til med lidt creme fraiche og groft sennep.
  • Drys med fintsnittet persille og server retten rygende varm med kartoffelmosen og de karamelliserede perleløg.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tip til opskriften

Bøf Stroganoff er altid et hit herhjemme med den runde, milde smag af paprika og flødesauce og ikke mindst det smørmøre oksekød. Jeg laver den med rigtig fløde og en kraftig bouillon, men du kan sagtens bruge en madlavningsfløde, hvis du foretrækker det. Og så er den klassiske opskrift på Boeuf Stroganoff tilsat creme fraiche, der gør saucen en smule syrlig. Hvis du synes, at opskriften mangler lidt syrlighed, så vil jeg foreslå, at du smager den færdige sauce til med lidt creme fraiche og evt. en grov sennep.

Hos os foretrækker vi at nyde Bøf Stroganoff med en luftig kartoffelmos. Jeg laver kartoffelmos med smør og enten lidt fløde eller mælk, og smager den til med lidt salt og masser af friskkværnet peber. Du kan også servere den med løse ris, pasta eller polenta.

Som et ekstra lækkert tilbehør, vil jeg foreslå karamelliserede perleløg. De smager helt fantastisk ovenpå stort set alle vinterens gryderetter, og så er de virkelig lette at lave. Jeg bruger altid perleløg fra frost, der blot ristes i lidt smør på panden inden de drysses med sukker og rister videre, indtil sukkeret karamelliserer. Vær obs på, at du IKKE kan bruge perleløg på glas, da de er syltede.

Gryderetter og simremad

Er du også vild med de lækre gryderetter og mad, der står og simrer i ovnen eller på komfuret…? Så vil du sikkert blive glad for mine andre opskrifter som f.eks. de her:

Høvdingegryde – simremad med oksekød, bacon og cocktailpølser

Gryderet med kylling, svampe og karameliserede perleløg

Luksus mørbradgryde med champignoner og pølser

Stifado – græsk gryderet med oksekød i ktaftig rødvinssauce

Boeuf Daube – provencalsk gryderet

Boeuf Bourguignon – opskrift på den lækrest simremad

Og så finder du naturligvis også favoritten over alle gryderetter, nemlig den klassiske Ungarske Gullasch

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments