En overraskende lækker kombination!
Kartoffelsalat med avocadosalsa er en dejlig kombination af to populære retter, der bringer det bedste fra begge verdener sammen på én tallerken. Den cremede konsistens af kartoffelsalaten blandes perfekt med den friske og krydrede smag af avocadosalsaen, hvilket skaber en anderledes og spændende oplevelse, der vil bringe glæde til alle der elsker kartoffelsalat.
Kartoffelsalat med avocadosalsa
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 800 gram kogte afkølede kartofler
- ½ bundt radiser
- ½ bundt grønne asparges
- ½ bundt forårsløg
- ½ stk avocado
- 1 grøn chili
- Evt lidt hvide sesamfrø
Instruktioner
- Skyl og rens alle grøntsagerne.
- Start med at koge kartoflerne. De skal kun lige netop være nok, så hældes vandet fra og kartoflerne stilles til afkøling. Pil dem efter behov.
- Knæk den tråede del af de grønne asparges af og skær dem i fine skiver. Gem de fine aspargeshoveder som pynt.
- Snit bunden af forårsløgene og snit også dem i skiver.
- Snit radiserne i tynde skiver.
- Snit de kolde kartofler i skiver.
- Snit avovadoen i skiver – den skal bruges til pyntTip: Dryp en smule lime- eller citronsaft henover, så den holder den flotte grønne farve.
- Den grønne chili snittes fint – halvdelen skal bruges i kartoffelsalaten og resten som pynt.
- Vend kartofler, grønne asparges, forårsløg, radiser og halvdelen af de fintsnittede grønne chili sammen.
- Vend den godt sammen med avocadosalsaen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Pynt med avocado i skiver, de grønne aspargeshoveder, de sidste grønne chili og evt lidt sesamfrø som drysTip: Hvis kartoffelsalaten laves i god tid før servering, kan du vente med at pynte med avocadoskiver, så de ikke blir brune. Alternativt kan du dryppe dem med lidt lime- eller citronsaft.
Noter til opskriften
Kartofler danner selvsagt grundlaget for denne ret og tilføjer en solid og fyldig base sammen med radiser, forårsløg, avocado og grønne asparges.
Kartoflerne koges med skræl på til de lige netop er møre, hvorefter vandet straks hældes fra. Pil kartoflerne om nødvendigt og lad dem køle af. Hører du til dem, der er god til at planlægge, kan du med fordel koge kartoflerne dagen før, du vil have kartoffelsalaten.
Avocadosalsaen tilføjer en frisk og og dejlig smag til retten med sine avocadoer, der er skåret i terninger og marineret i saften fra en godt moden lime. De friske og saftige tomatterninger bidrager med en sprød konsistens og en sødlig smag, der passer så godt til den cremede kartoffelsalat.
Jeg tilføjer rødløg i min avocadosalsa og så hører jeg til dem, der aldrig fik lært at værdsætte koriander. Jeg bruger i stedet bredbladet persille. Er du vild med koriander, så går du selvfølgelig med den.
Kartoffelsalat med avocadosalsa er en familievenlig favorit, der smager af noget uden at være stærk, så den er ideel til enhver lejlighed. Om det er til sommerens grillfester, picnic på stranden eller bare som en lækker hverdagsret sammen med lidt stegt kylling eller fisk, vil den her skønne salat med garanti være et hit.