Kartoffelsalat med pesto

Kartoffelsalat med pesto

Super lækker kartoffelsalat, hvor de kogte kartofler er skiftet ud med bagte kartofler og den fede dressing, er skiftet ud med en skøn ærte-pesto.

Ja, jeg ved godt, at for mange skal en kartoffelsalat indeholde en ret stor portion fed dressing, der gerne er lavet på mayonnaise. Men altså, hvis du ind imellem savner et alternativ, der bare gir en fantastisk smag og ikke mindst flot farve, så MÅ du bare prøve den her opskrift på kartoffelsalat med pesto!

Lun kartoffelsalat bagte kartofler og ærtepesto

Kartoffelsalat med bagte kartofler, ærtepesto og salte mandler

Vær den første til at vurdere!
Lækker kartoffelsalat med bagte kartofler, hjemmelavet ærtepesto og saltmandler.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler skåret i halve
  • Lidt olivenolie
  • 4 stk forårsløg – groftsnittede (den hvide del skal bages og den grønne del skal bruges som drys)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 portion ærtepesto (Der er direkte link til opskriften nedenfor!)
  • Lidt saltmandler – grofthakkede som drys

Instruktioner

  • Lun kartoffelsalat med ærtepesto
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
  • Skrub kartoflerne (lad så vidt muligt skrællen sidde på) og skær dem i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.
  • Vend kartoflerne i lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
    Stil dem med snitfladerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15 minutter.
    Tag dem ud og vend dem med de groftsnittede hvide dele af forårsløgene. Hæv ovntemperaturen til 225 grader og sæt bradepanden tilbage i ovnen og bag kartoflerne færdigt – det tager alt efter deres størrelse 10 minutter (tjek med en kødnål).
  • Lav imens ærtepestoen som anvist i opskriften. Der er videoklip, der viser hvor nemt det er og den kan laves med både frosne og friske ærter.
  • Hak lidt ekstra saltmandler eller de nødder som du foretrækker.
  • Tag de færdige kartofler ud af ovnen og lad dem køle en smule af inden du vender dem med ærtepestoen og drysser med grofthakkede saltmandler.
  • Kartoffelsalaten kan serveres både lun og kold.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Lun kartoffelsalat bagte kartofler og ærtepesto
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tips til opskriften

Kartoffelsalaten med ærtepesto kan du både servere lun og kold. Jeg plejer at servere den lun som tilbehør til aftensmaden og gemmer eventuelle rester til dagen efter, hvor den så serveres kold enten til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Ærtepesto er en virkelig lækker sag, som du kan lave på både friske og frosne ærter. Den smager himmelsk og jeg laver den ofte med saltmandler, der både gir dejlig smag og en lækker konsistens med lidt ekstra bid. Får du en rest til overs, så brug den som topping på dine salater, vend den med lidt pasta eller brug den som fyld/spread i dine sandwich og pitabrød.

Traditionelt koger man kartofler og afkøler dem til kartoffelsalat. Når jeg laver kartoffelsalater med pesto, bager jeg kartoflerne, så du får en dejlig sprød overflade. Det er faktisk meget hurtigere end at koge og afkøle dem. Jeg bruger forholdsvis små kartofler, skærer dem i skiver og vender dem i lidt olivenolie, hvorefter de stilles med snitfladerne nedad på bagepapir. Bages blot 20 minutter og imens laver du den lækre ærtepesto, som de lune kartofler vendes i – et voila du har den skønneste kartoffelsalat på under 30 minutter!

Lun kartoffelsalat bagte kartofler og ærtepesto
Kartoffelsalat med ærtepesto

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Lun kartoffelsalat bagte kartofler og ærtepesto
Kartoffelsalat med ærtepesto
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments