Kartoffelsalat med bagte kartofler, ærtepesto og salte mandler
Antal 4personer
Ingredients
1kgsmå kartofler skåret i halve
Lidtolivenolie
4stkforårsløg - groftsnittede (den hvide del skal bages og den grønne del skal bruges som drys)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1portionærtepesto(Der er direkte link til opskriften nedenfor!)
Lidtsaltmandler - grofthakkede som drys
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
Skrub kartoflerne (lad så vidt muligt skrællen sidde på) og skær dem i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.
Vend kartoflerne i lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.Stil dem med snitfladerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15 minutter.Tag dem ud og vend dem med de groftsnittede hvide dele af forårsløgene. Hæv ovntemperaturen til 225 grader og sæt bradepanden tilbage i ovnen og bag kartoflerne færdigt - det tager alt efter deres størrelse 10 minutter (tjek med en kødnål).
Lav imens ærtepestoen som anvist i opskriften. Der er videoklip, der viser hvor nemt det er og den kan laves med både frosne og friske ærter.
Hak lidt ekstra saltmandler eller de nødder som du foretrækker.
Tag de færdige kartofler ud af ovnen og lad dem køle en smule af inden du vender dem med ærtepestoen og drysser med grofthakkede saltmandler.