Fasan med svampe og druer i portvinssauce

Grydestegt Fasan med svampe og druer i portvinssauce

Kan du li vildt? Hvis du kan, så vil jeg anbefale dig at prøve den er opskrift på grydestegte fasaner med svampe og grønne druer i den skønneste portvinssauce.

Jeg har tidligere delt en opskrift på grydestegt fasan med flamberede kantareller, men jeg ved godt, at mange ikke er så vilde med at flambere. Derfor kommer der en opskrift mere – og den er lige så lækker. Det lover jeg!

Grydestegt fasan med svampe og druer i portvinssauce

Vær den første til at vurdere!
Skøn efterårsret med saftige grydestegte fasaner stegt med svampe og grønne druer i en cremet lækkert portvinssauce.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 2 stk ferske fasaner – klargjorte
 • Lidt olivenolie og smør til at stege i
 • 250 gram kantareller eller brune markchampignoner skåret i kvarte
 • 150 gram grønne stenfrie druer skåret i halve
 • 500 ml piskefløde
 • 2 dl kraftig bouillon (vildt eller hønsebouillon)
 • 5-6 skiver god bacon skåret i tern
 • Lidt salt og friskkværnet peber til at krydre med

Forslag til tilbehør: Smørristede kartofler (kog små kartoflerne hele, dræn for vand og lad dem stege i smør til de er gyldentbrune), kartoffelmos, knuste kartofler eller hasselback kartofler. Tyttebær og ribsgele smager dejligt til.

  Instruktioner

  • Smelt smør og olivenolie i en stor stegegryde og brun fasanerne godt af på begge sider. Krydre dem med salt og friskkværnet peber.
  • Tilføj halvdelen af den kraftige vildt- eller hønsebouillon, sæt låg på og lad fasanerne småsimre mellem 50 og 60 minutter til de er gennemstegte.
   Løft dem herefter over på et fad og hold dem varme.
  • I samme stegegryde brunes champignoner og bacon sammen. Tilføj portvin, grønne halverede druer, fløde og evt resten af bouillonen. Lad det simre indtil saucen begynder at tykne.
   Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
   Skær imellemtiden fasanerne ud, så alt er klar på samme tid.
   Tip: Alt efter smag og behag, kan du jævne saucen med en smule maizena og tilføje en smule saucekulør, hvis du ønsker en mørkere farve på saucen.
  • Server med råsyltede tyttebær, ribsgele og dit foretrukne tilbehør.
  • Rigtig god fornøjelse!

  Videoopskrift

  YouTube video
  Bedøm opskriften
  Vær den første til at vurdere!

  (En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

  Pin Del Udskriv
  Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

  Tip til opskriften

  Er du selv jæger eller kender du en, der er, så er du heldig! Ellers kan du lige som jeg, være heldig at finde både krondyr og fasaner i dit lokale supermarked, når de er i sæson. Ellers kan du prøve i din lokale fiskehandel. Ja, det lyder måske lidt underligt, men ofte forhandler fiskehandleren også vildt.

  Og så de kære kantareller…..ja, her hvor jeg bor, er der ingen kantareller og i dag, var der så heller ikke nogen i mit supermarked. Derfor har jeg brugt brune markchampignoner i stedet for. De er naturligvis ikke helt så delikate, som kantareller – men jeg synes faktisk de blev lige så lækre. Så kan du heller ikke finde kantareller, så kan du roligt gå med de brune markchampignoner i stedet for.

  Portvin – her skal du ikke bruge den dyreste portvin. Den skal kun give smag til saucen med mindre, du (lige som jeg) også serverer den til den færdige ret. 

  Vil du ha mere mad i dit feed…?

  Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

  Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

  Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

  Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

  Rigtig god fornøjelse!

  Grydestegt Fasan med svampe og grønne druer i postvinssauce
  Grydestegt Fasan med svampe og grønne druer i postvinssauce
  Grydestegt Fasan - opskrift fra Majspassion.dk
  Grydestegt fasan fra Majspassion.dk
  Del indholdet med nogen du holder af
  Maj Schjøth
  Maj Schjøth

  Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

  Abonner
  Giv besked om
  Opskriftsvurdering
  Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments