Grydestegt fasan med svampe og druer i portvinssauce
Antal 4personer
Ingredients
2stkferske fasaner - klargjorte
Lidtolivenolie og smør til at stege i
250gkantareller (eller brune markchampignoner skåret i kvarte)
150ggrønne stenfrie druer skåret i halve
5dlpiskefløde
1-2dlhvid portvin
2dlkraftig bouillon (vildt eller hønsebouillon)
5-6skiver god bacon skåret i tern
salt og friskkværnet peber til at krydre med
Forslag til tilbehør:
Smørristede kartofler (kog små kartoflerne hele, dræn for vand og lad dem stege i smør til de er gyldentbrune), kartoffelmos, knuste kartofler eller hasselback kartofler. Tyttebær og ribsgele smager dejligt til.
Tilberedning
Smelt smør og olivenolie i en stor stegegryde og brun fasanerne godt af på begge sider. Krydre dem med salt og friskkværnet peber.
Tilføj halvdelen af den kraftige vildt- eller hønsebouillon, sæt låg på og lad fasanerne småsimre mellem 50 og 60 minutter til de er gennemstegte.Løft dem herefter over på et fad og hold dem varme.
I samme stegegryde brunes champignoner og bacon sammen. Tilføj portvin, grønne halverede druer, fløde og evt resten af bouillonen. Lad det simre indtil saucen begynder at tykne.Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.Skær imellemtiden fasanerne ud, så alt er klar på samme tid.Tip: Alt efter smag og behag, kan du jævne saucen med en smule maizena og tilføje en smule saucekulør, hvis du ønsker en mørkere farve på saucen.
Server med råsyltede tyttebær, ribsgele og dit foretrukne tilbehør.