Gryderet med kylling og svampe i cremet flødesauce
Antal 4personer
Forb. tid: 10 minuttermin
Tilb. tid: 20 minuttermin
Samlet tid: 30 minuttermin
Ingredienser
4kyllingebryst skåret i grove tern
125gbacon i tern
1spsk smør til at stege i
¼ltrpiskefløde(eller madlavningsfløde)
2stkløg - fintsnittede
2fedhvidløg - knuste
350gchampignoner - skåret i kvarte
1dåseflåede, hakkede tomater
1hønsebouillonterning
1tsktørret oregano
1tsktørret timian
1tsktørret rosmarin
Lidtcayennepulver
2tskrøget paprikapulver
Lidtsalt og friskkværnet peber (tilsmagning)
frisk persille - fintsnittet som drys
Karameliserede perleløg:
1poseperleløg fra frost(NB: Du kan IKKE bruge syltede perleløg)
1stor spsksukker
2spsksmør
Kartoffelmos:
2kgkartofler der egner sig til mos
Ca ½dlmælk(varierer alt efter kartoflerne)
salt og friskkværnet peber til at smage til med(tilsmagning)
persille - fintsnittet som drys
Tilberedning
Rist bacon godt af på en tør pande og læg den herefter over på en tallerken.
Steg kyllingestykkerne i baconstegeresterne, tilsæt krydderier, de flåede tomater, lidt vand og bouillonterning og lad det småsimre.
Steg imens svampene på en pande med smør. De skal gerne få en fin gylden stegoverflade.
Tilføj de fintsnittede skalotteløg og hvidløg og lad det stege med til de er klare, men uden ar løgene tager farve. Føj blandingen til kyllingen og hæld fløde ved.Lad det småsimre og smag til. Juster med ekstra krydderier alt efter smag og behag.
Sådan laver du karameliserede perleløg:
Smelt smør på en pande, tilføj perleløgene og drys med sukkeret henover.Vend hyppigt så sukkeret i brænder på og bliv ved til sukkeret karameliserer.Fordel de karameliserede perleløg henover den færdige gryderet.
Sådan laver du kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kog dem i USALTET vand til de er helt møre.
Hæld vandet fra og damp dem grundigt, så al væden er væk.
Mos dem med mælk og smør til kartoffelmosen opnår den ønskede konsistens.
Smag mosen til med salt og friskkværnet peber og giv den et drys fintsnittet persille.